Hlavní obsah

Giroux je nový Lemieux, prohlásil Jágr po výhře Flyers nad Buffalem

PRAHA

Byl to vskutku fofr. Během pár vteřin hokejisté Philadelphie mohli jen hluboce polknout. Dva góly za 42 sekund a Buffalo vedlo už 3:0. Do konce první třetiny zbývalo 23 vteřin. Ale Letci stihli nastartovat motory. Sekundu před hvizdem sirény snížili na 1:3. V ten moment nastal obrat, ve kterém měl prsty i Jakub Voráček, jenž přihrál na první trefu Philadelphie.

Foto: Derek Gee, ČTK/AP

Claude Giroux se raduje z gólu.

Článek

"Když jsme přišli do šatny, trenér nebyl spokojený a my nebyli šťastní,“ okomentoval pro philly.com první třetinu útočník Zac Rinaldo.

Druhá část utkání patřila Philadelphii, nechyběl ani Jágrův zápis. V 38. minutě otočil skóre, to po jeho gólu a salutování poskočilo skóre na 4:3. Ale nebyl konec, před koncem třetí dvacetiminutovky soupeř srovnal a nastal čas prodloužení. Nastavený čas skončil stylově. Rozhodl Claude Giroux, Jágrův spoluhráč a nejproduktivnější hráč celé NHL. Kanaďan si v utkání připsal jeden gól a na tři přihrál.

„Vrátili jsme se do zápasu, který jsme i přes nepříznivý stav dokázali otočit. Takový obrat nám opět přidá na sebevědomí,“ přiznal Jágr.

Jaromír Jágr přijímá gratulace od spoluhráčů na střídačce.foto: Reuters/Lori Shepler

„Moje předešlé srovnání jeho (Girouxe) a Lemieuxe opravdu není nikterak nadnesené. Giroux dělá celou svoji řadu o jeden až dva stupně lepší a já mám opravdu velké štěstí, že si s takovým hráčem mohu na sklonku své kariéry zahrát," prohlásil Jágr na adresu o šestnáct let mladšího spoluhráče.

Jágr za pár týdnů oslaví čtyřicítku, jeho parťák z útoku má třiadvacet, vše tedy v kariéře před sebou. Nyní si drží primát nejproduktivnějšího hráče NHL. V 26 utkáních dosáhl na 36 bodů. Jágr dokázal nastřádat v 22 kláních 22 bodů.

„Já se budu opakovat, ale on je velkou budoucností soutěže. Už v přípravném kempu jsem viděl, že se jedná o výjimečného hráče, ale to, co předvádí v sezóně, je ještě daleko lepší," ocenil Jágr.

A skromný Giroux? „Myslím, že jsme ukázali hodně charakteru. Tohle je způsob, jak chceme hrát," dodal Kanaďan, toho času král bodování nejslavnější hokejové ligy světa.

Reklama

Související témata: