Hlavní obsah

Gól, asistence, úder do hlavy. Útok na Chytila nechal sudí v klidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bilance 1+1 dokládá další solidní zápas útočníka Rangers Filipa Chytila. Pohled do kolonky odehraného času v utkání NHL s Chicagem (7:1) ale ukazuje, že tady něco nehraje. Newyorský hokejista stačil za šest střídání odkroutit jen necelých pět minut.

Foto: Matt Marton, Reuters

Filip Chytil a Colin Blackwell ve vzájemnném souboji

Článek

Zápas v United Center přitom 23letý forvard rozehrál velkolepě. Ve 14. minutě rychlou dorážkou otevřel skóre, v poslední minutě úvodní třetiny precizně asistoval u trefy Kaapa Kakka na 3:0 pro hosty.

Na začátku druhé části však Chytil u branky Chicaga odehrál puk a vzápětí ho tvrdě zepředu sestřelil Sam Lafferty. Forvard Rangers nějakou dobu zůstal ležet, než se v doprovodu kustoda přesunul na střídačku a odtud do kabiny. V zápase už se neobjevil.

I když šlo o zjevnou ránu do hlavy a Chytil neměl kotouč v držení, sudí ze záhadných důvodů nevylučovali. A celý incident přešli také Rangers, byť se Lafferty později navážel i do jejich gólmana Igora Šesťorkina, což newyorští fanoušci špatně nesli.

„Prvních sedm, osm minut jsme byli zatuhlí, ale pak jsme se nastartovali, hlavně díky naší Kid Line," chválil kouč Gerard Gallant Chytilovu formaci.

Za poslední čtyři zápasy její centr posbíral tři góly a dvě asistence. Od začátku sezony tak navazuje na velmi solidní play off, ve kterém nasázel sedm gólů. Aktuálně má po 25 zápasech bilanci 8+9. Chytilovým osobním rekordem je přitom pouhých 23 bodů v sezoně. Tu aktuální má rozjetou na více než 20 gólů a 50 bodů. Úspěšnost střelby (17,4 procenta) má takřka nejvyšší z útočníků týmu.

„Filip by měl ukázat, že patří mezi šestku nejlepších útočníků Rangers," tvrdil i Chytilův agent a bývalý reprezentant Jaroslav Balaštík.

Jeho klientovi se to od podzimu opravdu dařilo. I přesto, že na konci října inkasoval loktem od Colea Sillingera z Columbusu a následně vynechal šest zápasů. Další rána do hlavy ovšem nevěstí nic dobrého.

A to zrovna ve chvíli, kdy hrál Chytil svůj možná nejlepší hokej za šest sezon v NHL a zásadně přispěl k odbrzdění Rangers. Ti vyhráli posledních sedm zápasů a dotahují se k čelu Metropolitní divize.

Reklama