Hlavní obsah

Gudas jako legendární Gordie Howe: Gól, asistence a k tomu bitka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci Anaheimu pomohl stejným kouskem, který v hokejové NHL proslavil Gordie Howe. Český obránce Radko Gudas zapsal gól, asistenci i bitku a podílel se na obratu Ducks na ledě Nashvillu, kde kalifornský celek vyhrál 3:2.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas se raduje ze vstřelené branky na ledě Nashvillu

Článek

Gudas se nejprve za stavu 0:1 pokusil spoluhráče vybudit bitkou proti domácímu Lauzonovi. Ve třetí třetině pak úřadoval i bodově. Nejprve ve 45. minutě z mezikruží prostřelil brankáře Sarose sám a v 57. minutě pak asistoval u vítězné trefy Henriquea.

Utkání tak zakončil hattrickem Gordieho Howea, jenž byl nejen skvělým střelcem, ale také uměl shodit rukavice.

A zrovna v Anaheimu, kam Gudas před sezonou zamířil, se jedná o věc neobvyklou. Posledním obráncem Ducks, který v jednom zápase skóroval, asistoval a k tomu se ještě popral, byl Shane O’Brien v roce 2006.

„Je úžasný. Blokuje střely, brání v oslabení, zapojuje se do útoku, hraje pro tým. Takových hráčů není nikdy dost,“ chválil po utkání Gudasův přínos pro tým kouč Anaheimu Greg Cronin.

Českému obránci totiž úvod sezony v Kalifornii sedl. Na svém kontě má už tři góly, které ve dvou z posledních tří sezon nedal za celý ročník. Kladenský odchovanec by tak mohl atakovat své kariérní maximum v bodech. V sezoně 2016/17 nasbíral v dresu Philadelphia Flyers 23 bodů (6+17).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.