Hlavní obsah

Gudas vybombil nejtvrdší ránu sezony, Vejmelka byl ve střehu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejista na čele tabulek NHL vždycky potěší. Obránce Anaheimu Radko Gudas se na něj vyšvihnul ránou, kterou vyslal na branku Arizony. Letěla rychlostí 163,65 km/h. Na Karla Vejmelku mezi tyčemi Coyotes si ale v tu chvíli ještě nepřišel.

Foto: Joseph Maiorana, Reuters

Radko Gudas (vpravo) vypálil nejtvrdší ránu v aktuální sezoně

Článek

Na to, jakou má žíni, je ale třiatřicetiletý bek spíš svátečním střelcem. Za 692 zápasů v NHL dal všehovšudy 34 gólů. V dresu Ducks zatím skóroval jednou při výhře v Bostonu, ale to byl spíš vlastenec Hampuse Lindholma.

„Nejste sami, kdo mi říká, abych víc střílel. Od táty to slýchám dost často,“ řekl Gudas před pár lety pro Sport.cz. Jeho maximem je šest gólů za Philadelphii ze sezony 2016/17, v minulém ročníku v dresu Panthers se trefil dvakrát. Už v minulé sezoně byl ovšem nejtvrdším střelcem soutěže, když vypálil rychlostí 163,69 km/h.

Ve čtvrté minutě třetí třetiny středečního utkání se Gudas opřel tvrdě do puku od mantinelu, ovšem Vejmelka betony zacvakl včas. Akce však pokračovala, o sedm sekund později už český brankář hostů nestačil na teč nováčka Leo Carlssona. Ducks srovnali na 3:3 a nakonec třetím gólem Troye Terryho ovládli prodloužení.

Gudas na čele pořadí tak vystřídal obránce Philadelphie Travise Sanheima, který 19. října proti Oilers dosáhl rychlosti 163,33 km/h. Šestý v tabulce je pak další Čech Jan Rutta ze San Jose - 161,11 km/h.

Rekord Utkání hvězd NHL stvořil někdejší kapitán Bostonu Zdeno Chára, který v roce 2012 pálil rychlostí 175,1 km/h. V roce 2020 ho však na All-Star Game AHL překonal český útočník Martin Frk, který zaznamenal výkon 175,7 km/h.

Co je to ale proti KHL… Obránce Čeljabinsku Alexandr Rjazancev zaznamenal výkon 183.67 km/h!

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.