Hlavní obsah

Hattrick! Český reprezentant se v NHL uvedl na jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V květnu vybojoval s národním týmem bronz na mistrovství světa, na začátku září získal první titul v kariéře, i když tentokrát se o žádný sportovní úspěch nejednalo, a teď zaválel na nováčkovském kempu NHL. Český reprezentant s čerstvým bakalářským titulem Matěj Blümel v létě podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s Dallasem a v přípravném zápase se St. Louis se uvedl nejlépe, jak mohl. Vstřelil totiž hattrick. Před jeho umem smekl i skaut Stars Jiří Hrdina.

Foto: Dallas Stars

Matěj Blümel v dresu Dallasu.

Článek

Dvaadvacetiletý Blümel hrál v sezonách 2017/18 a 2018/19 v USHL za americký tým Waterloo, v roce 2019 byl draftován ve čtvrtém kole Edmontonem jako celkově 100. hráč v pořadí a od stejného roku nastupoval za Dynamo Pardubice v hokejové Tipsport extralize.

Skaut Dallasu Jiří Hrdina šikovného útočníka sledoval, Stars informoval o jeho progresu a zasadil se o to, aby ho Dallas podepsal. „Jiří ho hodně viděl a měli jsme to štěstí, že jsme ho získali jako volného hráče," řekl generální manažer týmu Jim Nill. Sám Blümel je ze svého působiště nadšený.

„Měl jsem několik nabídek, ale vždycky mě zajímal Dallas. Byl jsem tu v roce 2016 na Turnaji pěti zemí a moc se mi tu líbilo, takže to byla snadná volba," řekl. Na turnaji NHL Prospect Tournament se ve třech zápasech blýskl čtyřmi góly a proti St. Louis dal dokonce hattrick.

„Zatím si vede velmi dobře, téměř každý dotek s pukem je ofenzivně nebezpečný, bruslař parádní," chválil ho po první brance Hrdina, který si zápas nenechal ujít. Druhou jeho trefu dokonce zaznamenal na mobilní telefon. Než stihl příspěvek zveřejnit, Blümel rozvlnil síť znovu.

Hrdina věří, že bronzový medailista z letošního světového šampionátu má velkou šanci se probojovat do A-týmu Dallasu hned v úvodu sezony. „Uvidíme, jak se mu bude dařit na velkém kempu," napsal na sociálních sítích.

Reklama