Hlavní obsah

Hertla vyšla msta draho. Za surový faul holí do hlavy stopka na dva zápasy a dvoumilionová pokuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvouzápasový distanc vyfasoval v NHL útočník San Jose Tomáš Hertl. Po Davidu Pastrňákovi druhý nejproduktivnější Čech aktuálního ročníku zámořské soutěže byl potrestán Oddělením hráčské bezpečnosti zámořské soutěže za faul vysokou holí na švédského forvarda Eliase Lindholma v nedělním utkání proti Calgary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hertl ze San Jose Sharks.

Článek

K incidentu došlo při úvodním buly třetí třetiny duelu, v němž Žralokům nestačily gól a asistence odchovance pražské Slavie a s Plameny prohráli 2:5.

Lindholm zasadil Hertlovi několik krosčeků do oblasti paže, na což majitel bronzu z letošního MS zareagoval dost nepatřičně. Hokejku vzal do obou rukou a o rok mladšího mistra světa z roku 2017 jí trefil do hlavy.

Hertl za svůj zákrok obdržel menší trest, necelých 24 hodin po zápase se dočkal i dodatečné suspendace. Oddělení hráčské bezpečnosti došlo k závěru, že nešlo o nedbalost, nýbrž o zjevný úmysl a udělilo českému hráči stopku na dvě utkání. Přijde tak o domácí zápasy s Calgary a Minnesotou, do akce se může vrátit až 27. prosince na ledě Vancouveru.

Navrch navíc Hertl, jenž ve 33 zápasech sezony zaznamenal 32 bodů za 11 gólů a 21 asistencí, musí podle podmínek kolektivní smlouvy a na základě svého průměrného ročního platu zaplatit 87 973 dolarů (zhruba dva miliony korun).

Při vynesení výše trestu bylo vzato v potaz, že Hertl nebyl ve svých 618 zápasech v NHL suspendován ani pokutován.

Reklama