Hlavní obsah

Hokejisté Detroitu se nejméně měsíc musejí obejít bez Bertuzziho

Hokejisté Detroitu se na čtyři až šest týdnů budou muset obejít bez útočníka Tylera Bertuzziho. Druhý nejproduktivnější hráč týmu z minulé sezony se zranil v nedělním vítězném utkání na ledě New Jersey (5:2). Bertuzzi zápas nedohrál poté, co jej při bránění střely trefil puk do pravé ruky. Klub diagnózu nezveřejnil, hráčovu dlouhodobou absenci vysvětlil zraněním v horní části těla.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Hokejista Detroitu Red Wings Tyler Bertuzzi v utkání s Montrealem Canadiens.

Článek

V přípravě na dnešní domácí zápas Red Wings s Los Angeles obsadil Bertuzziho post v první útočné řadě Dominik Kubalík. V nedělním zápase na jeho místě naskakoval jiný český útočník Petr Vrána, ten ale proti Kings nenastoupí z osobních důvodů, oznámil klub.

Bertuzzi v minulé, životní sezoně zaznamenal v 68 zápasech základní části 62 bodů a 30 gólů, lepší byl v týmu jen Dylan Larkin (69 a 31). V lize dosud sedmadvacetiletý Kanaďan odehrál 276 zápasů a nastřádal 189 bodů (84+105). Ve dvou odehraných zápasech v této sezoně stihl jednu asistenci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.