Hlavní obsah

Hokejisty Philadelphie povede Tortorella

Aktualizováno

Hokejisty Philadelphie v NHL povede trenér John Tortorella. Vedení Flyers dnes potvrdilo avizovaný příchod třiašedesátiletého kouče.

Foto: Sport.cz

Trenér John Tortorella na archivním snímku

Článek

"Jsem nadšený, že se mohu připojit k tak tradičnímu a respektovanému klubu. Od svého prvního rozhovoru s (generálním manažerem) Chuckem (Fletcherem) jsem věděl, že je to pro mě to pravé," uvedl Tortorella, který na střídačce nahradí po sezoně odvolaného Mikea Yea.

Tortorella naposledy v NHL trénoval Columbus v sezoně 2020/21. V minulosti také vedl New York Rangers, Vancouver nebo Tampu Bay, se kterou v roce 2004 vyhrál Stanleyův pohár. Momentálně je čtrnáctým nejúspěšnějším trenérem v historii NHL. V aktuální sezoně pracoval jako televizní analytik pro stanici ESPN.

Pro Philadelphii je Tortorella už šestým trenérem za posledních deset let. Flyers ve dvou uplynulých sezonách nepostoupili do play off a od roku 2012 ve vyřazovací části vyhráli jen jednu sérii.

"John vyžaduje od hráčů v každém zápase maximum. Vyhrál Stanleyův pohár a má za sebou řadu úspěchů v základní části i v play off. Jsem přesvědčený, že jeho vize a styl z něj dělají toho pravého, kdo vrátí do naší kabiny vítězného ducha," řekl generální manažer Chuck Fletcher.

Montreal vyměnil obránce Webbera za útočníka Dadonova z Vegas

Hokejisty Montrealu posílil útočník Jevgenij Dadonov. Canadiens třiatřicetiletého Rusa získali z Las Vegas výměnou za smlouvu zraněného obránce Shey Webbera. Informoval o tom web NHL.

Šestatřicetiletý Webber v uplynulé sezoně kvůli vleklým zdravotním problémům neodehrál jediné utkání a velmi pravděpodobně se chystá ukončit kariéru. Knights převzali zbývajících pět let z čtrnáctiletého kontraktu na 7,8 milionu dolarů ročně.

Webber prvních jedenáct sezon v NHL strávil v Nashvillu, odkud v roce 2016 zamířil do Montrealu. S kanadskou reprezentací má na kontě zlaté olympijské medaile z let 2010 a 2014 a titul mistra světa z roku 2007.

Třiatřicetiletý Dadonov v uplynulé sezoně za Vegas v základní části odehrál 78 zápasů s bilancí 20 branek a 23 přihrávek. Mistr světa z roku 2014 si v NHL zahrál také za Ottawu a Floridu.

Reklama

Související témata: