Hlavní obsah

Hokejový nároďák přivedl k historické ostudě. Teď se mu rýsuje privilegovaná pozice v NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská hokejová reprezentace pod jeho vedením zažila nejhorší chvíle ve své historii, přesto se před ním možná rýsuje šance, kterou by mu mohly zástupy jeho evropských kolegů jen žárlivě závidět. Kouč Johan Garpenlöv je spojován s atraktivní pozicí v NHL.

Johan Garpenlöv (vpravo) roli hlavního kouče švédské reprezentace neuspěl. Povedou nyní jeho kroky do NHL?

Článek

Garpenlöv zažil ohromné fiasko na loňském MS, když se pod jeho taktovkou Tre Kronor vůbec poprvé nedostali do play off. Reputaci si nenapravil ani na olympiádě v Pekingu, z níž odjel bez medaile. Na letošním MS přišel další výbuch ve čtvrtfinále. Seveřané vedli nad do té doby nevýraznou Kanadou už 3:0, ale nakonec padli 3:4 v prodloužení.

V zámoří ale přišel respektovaný kanadský hokejový novinář Elliotte Friedman s informací, že se o Švéda výrazně zajímá klub NHL San Jose Sharks, v němž působí mimo jiné čeští hráči Tomáš Hertl a Radim Šimek.

S Garpenlövem se však prý nepočítá na pozici hlavního kouče či asistenta, nýbrž na post generálního manažera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: Sestřih čtvrtfinálového zápasu Švédsko - KanadaVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Bylo mi řečeno, že potenciálním novým generálním manažerem bude bývalý hráč z Evropy, který v San Jose působil. Je to Garpenlöv," uvedl Friedman v podcastu Jeffa Mareka.

54letý Švéd odehrál v dresu Sharks téměř dvě stovky zápasů.

„Pokud chce klub skutečně zahraničního generálního manažera, tak Garpenlöv má s ním z minulosti dost silné vazby. Uvidíme. Počkáme si. Klub zatím výběr možného kandidáta pečlivě tají," dodal Friedman.

Poslední generální manažer Sharks Doug Wilson skončil ve funkci v dubnu ze zdravotních důvodů.

Reklama

Související témata: