Hlavní obsah

Hokejový útočník Sedlák skončil ve Philadelphii, podle médií míří do Pardubic

Hokejový útočník Lukáš Sedlák ukončil předčasně smlouvu s Philadelphií v NHL a míří do Česka. Podle médií by mohl devětadvacetiletý účastník letošních olympijských her posílit Pardubice, s nimiž byl už domluvený před začátkem sezony.

Foto: Sport.cz

Lukáš Sedlák (45) ještě v barvách Columbusu na archivním snímku.

Článek

Sedlákův odchod potvrdil zámořským novinářům trenér Flyers John Tortorella, jenž už českobudějovického rodáka vedl před lety v Columbusu. "Rozhodl se odejít domů. Je to dobrý chlap, bude nám chybět. Znám ho hodně let a měl by to vysvětlit on. Myslím, že není vhodné, abych to vysvětloval já," řekl Tortorella.

Sedlák byl v minulých třech letech oporou Čeljabinsku v KHL. Po sezoně jako další zahraniční hráči rozvázal s Traktorem smlouvu a byl domluvený na působení v Pardubicích. V červnu ale podepsal roční smlouvu s Coloradem a vrátil se do NHL, kde hrál v letech 2016-2019 za Columbus.

Příklep s brankářem Winnipegu Davidem Rittichem.Video: Sport.cz

Za Avalanche odehrál Sedlák tři utkání a bodově se neprosadil. V říjnu ho úřadující vítězové Stanley Cupu dali k dispozici ostatním klubům NHL a sáhla po něm Philadelphia. V dresu Flyers nastoupil český centr do 27 zápasů a připsal si osm bodů za tři góly a pět asistencí. Nejlepší ligu světa opouští s celkovou bilancí 192 utkání a 35 bodů (18+17).

Reklama