Hlavní obsah

Hrdina! Útočník z NHL asistoval při záchraně života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poklidný den na rybách se vmžiku změnil v záchrannou akci. Kanadský útočník ve službách Montrealu Paul Byron byl společně se svým tchánem a švagrem svědkem nehody pilota hydroplánu, který se zřítil do jezera v pohoří Laurentidy v Québecku. Byron neváhal a okamžitě se se svou rodinou vrhl do vody a pilota společnými silami z vody zachránili.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Montrealu Paul Byron.

Článek

Útočník Montrealu Paul Byron se stal pro mnohé hrdinou, i když on sám skromně tvrdí, že největší zásluhu na záchraně života pilota hydroplánu má muž na skútru, který byl u havarovaného hydroplánu první.

„Chci, aby všichni věděli, že to byl Serge Labelle, kdo zachránil pilota a měl by dostat uznání za své hrdinské činy," tweetoval kanadský útočník. Ten spolu se svým tchánem a švagrem prý „jen" asistoval při záchraně. Útočník, který má na svém kontě více než pět set zápasů v NHL, také na svém Twitteru poděkoval všem za milé zprávy a popřál pilotovi, který je nyní ve stabilizovaném stavu v nemocnici, brzké uzdravení.

Rodinní příslušníci hráče Montrealu ale situaci viděli trochu jinak. „Paul skočil do vody přede mnou. Všude byly kusy kovu, cítili jsme plyn, motor byl horký. Paul se toho muže ujal. Riskovali jsme své životy tím, že jsme se tam vrhli," řekl hráčův švagr Neal Leblond pro web rds.ca. Společně pak zraněného pilota pomohli dopravit na břeh, odkud ho záchranáři převezli do nemocnice.

Byron ukázal, že je obětavým a skromným mužem i mimo led. V NHL hraje už 12 let, vyzkoušel si působení v Buffalu či Calgary, ale posledních sedm sezon je věrný Montrealu. V minulé sezoně však odehrál kvůli četným zraněním jen 27 zápasů a není jisté, že stihne začátek sezony nové. V ní ho čeká boj o novou smlouvu, ta stávající mu totiž v letošním roce vyprší.

Reklama

Související témata: