Hlavní obsah

Získá místo v hlavním týmu? Slovenská jednička draftu ohromuje na přípravném kempu

Slovensko před pár dny prožilo jeden z nejvýznamnějších hokejových okamžiků, když v prvním kole draftu NHL byli jako jednička a dvojka vybráni právě mladí talenti našich východních sousedů. Útočník Juraj Slafkovský už nyní na kempu Montrealu ukazuje, že si svou pozici bezesporu zasloužil. Své vrstevníky fyzicky i technicky převyšuje.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Juraj Slafkovský je první slovenskou jedničkou v historii NHL.

Článek

Pro slovenský hokej znamenal uplynulý draft NHL historický úspěch. Jedničkou byl zvolen nadaný osmnáctiletý útočník Juraj Slafkovský, kterého si vybral Montreal. Ten sáhl z 26. místa ještě po Filipu Mešárovi. Z druhého místa si New Jersey Devils vybrali obránce Šimona Nemce.

Canadiens si své talenty už okukují na rozvojovém kempu a testují je, zda jsou již hodni místa v prvním týmu. A Slafkovský, nejužitečnější hráč uplynulé olympiády v Pekingu, má k tomu skvěle nakročeno. Na dostupných záběrech z tréninku je patrné, že nad svými vrstevníky má fyzickou i technickou převahu.

Nejen na jeho počínání na ledě se přišla podívat řada natěšených fanoušků, kteří zaplnili tréninkovou halu. „Vždycky jsem chtěl být tam kde milují hokej a myslím, že jsem asi na nejlepším místě na světě," pochvaloval si Slafkovský.

Rodák z Košic předvedl několik parádních kousků, hlavně rychlé ručičky a vyspělé hokejové myšlení. „Je skvělé být členem Canadiens. Je to to nejlepší, co se mi mohlo stát, a musím tvrdě pracovat, abych dokázal, že na to mám," je si vědoma letošní jednička draftu, že dostat se do A-týmu nebude snadný úkol.

Slafkovský se už teď stal miláčkem kanadských fanoušků. Získal si je svou veselou povahou a úsměvem od ucha k uchu.

Mnozí nyní obdivují jeho výkon na videu z posilovny, kde intenzivně a zuřivě trénuje na rotopedu. „Jasně, chci tu všechno zničit," odpověděl pobaveně na dotaz, zda se ho nesnažil rozbít.

Už teď se zdá, že Habs své volby litovat nebudou. V mladém Slovákovi je bezpochyby obrovský talent a je jen otázkou času, kdy ho bude moct naplno projevit i na kluzištích nejslavnější hokejové ligy světa.

Reklama

Související témata: