Hlavní obsah

Hrůzná třetina i žinantní chyba gólmana. Ottawskou bídu může odnést Kubalík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo nestačil sledovat výkony Senators v NHL od podzimu, pro toho byl jejich zápas ve Vancouveru dosavadní ottawskou sezonou v kostce. Hosté po hrůzostrašné úvodní třetině začali dohánět, aby je definitivně uzemnila málo vídaná chyba gólmana. Konečný výsledek 3:6.

Foto: Bob Frid, Reuters

Dominik Kubalík (81) z Ottawy a  Quinn Hughes (43) z Vancouveru

Článek

Velké plány, mizerná realita. Z Východní konference Senators jako jediní ještě nedosáhli ani na 30 bodů. „Obrovské zklamání, myslel jsem, že to budou černí koně sezony,“ řekl Sport.cz bývalý útočník New Jersey Patrik Eliáš.

Pozvolný vzestup týmu s nadějnými mladíky (Jake Sanderson, Tim Stützle, Brady Tkachuk) a solidními posilami (Joonas Korpisalo, Vladimir Tarasenko, Dominik Kubalík) se zarazil a ottawští fans sledují spíš sešup.

„V NHL nevyhrajete žádný zápas, když inkasujete pět gólů v první třetině. To přece nesmíme dopustit,“ lamentoval obránce Senators Thomas Chabot. Hosté ale v rozmezí necelých 16 minut dostali pět branek z 15 střel.

„Byla to lekce, jak tvrdě musíte bojovat, abyste uspěli. Potřebujeme být rychlejší, ostřejší,“ nabádal 71letý kouč Jacques Martin, který vedl Ottawu už v letech 1995–2004 a byl znovu povolán do služby po odvolání D.J. Smithe. Léčba se však zatím míjí účinkem. Pod Martinovým vedením prohrála Ottawa devět zápasů ze 13. „Já to nechápu, evidentně jsme zase nebyli na začátku vůbec připraveni,“ postěžoval si ve Vancouveru nejstarší hráč sestavy 36letý Claude Giroux.

Když už se v závěru třetí třetiny po druhém Tarasenkově zásahu dostali Senators na rozdíl dvou gólů, za 13 sekund je čekalo trpké rozuzlení. Pius Suter od modré čáry jen lehce obloučkem nahodil puk, jehož odraz ale Korpisalo neodhadl, a trapas byl dokonán. V Ottawa Sun odhadují, že v tu chvíli příznivci Senators zasypali své televizory vším, co bylo po ruce.

S Korpisalovými výkony panuje nespokojenost. Devětadvacetiletý Fin má z 22 utkání sedm výher a nevalné statistiky – gólový průměr 3,63 a úspěšnost zákroků 88,9 procenta. To nejsou čísla hodná jedničky.

„Je to teď velmi frustrující, ale věřím v tenhle tým. Máme klidně potenciál vyhrát deset zápasů v řadě. Pokud budeme tvrdě makat celé utkání, můžeme se dostat na vlnu,“ zafantazíroval si Giroux.

Fanoušci o tom ale přesvědčeni nejsou a nově jmenovaný generální manažer Steve Staios slibuje změny v sestavě. To by se mohlo dotknout i Kubalíka, kterého Senators nedokážou správně využít. V novém působišti zaznamenal jen osm gólů, i v tomhle tempu by jich na konci sezony ale mohl mít 20. Pokud tedy v klubu vydrží.

K návratu do akce se totiž po vypršení 41zápasového trestu za porušení pravidel soutěže o sázení hráčů chystá Shane Pinto. Kubalík by se tak podle všeho stal postradatelným a Senators by se za něj před uzávěrkou přestupů (8. března) snažili získat volbu v draftu. Takhle si 28letý reprezentační kanonýr sezonu určitě nepředstavoval. Ale to ani zklamaní příznivci Ottawy.

Reklama