Hlavní obsah

Hvězda NHL očima českého gólmana: Dře každý den, góly dává i připravuje, je to TOP hráč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní bilanci má český gólman David Rittich, který je momentálně brankářem Winnipegu v NHL, při soubojích s hvězdným Austonem Matthewsem z Toronta. „Za pět zápasů mi dal jeden gól, to není špatná statistika," směje se v pořadu Příklep na Sport.cz český hokejista, jenž hvězdu zámořské ligy poznal blíž i během společného působení v organizaci Maple Leafs. „Byl skvělej," vzpomíná.

Vzpomínky na Austona Matthewse. Příspěvek z pořadu Příklep s Davidem RittichemVideo: Sport.cz

 
Článek

Nejslavnější hokejová liga světa je pochopitelně plná hvězd a je zajímavé zjistit, jaké dojmy některé z nich udělaly na české hráče. Pro Austona Matthewse má třeba David Rittich jen a jen slova chvály, nicméně zdůrazní, že celá kabina Toronta byla super poskládaná. „Všichni vidí, jaký je na ledě, útočně laděný hráč s výbornou střelou. Patří mezi TOP hráče ligy," nešetří superlativy gólman Winnipegu. „Umí góly dát i vytvořit. Tvrdě na sobě pracuje každý den."

Moderátor pořadu Příklep Honza Homolka, jinak šéfkomentátor O2 TV, se s odpovědí nespokojil a zajímalo ho, zda gólman periferně sleduje, kde hvězdy soupeře stojí a kam nejraději zakončují. „Samozřejmě víte, kde je jejich oblíbené místo, kam střílí. Ale ten hráč je natolik šikovnej, že když se mu tam pohnete, tak on to dá na druhou stranu a může jít slavit," dodává.

Reklama

Související témata: