Hlavní obsah

Hvězdné války pokračují. Rus měl blízko k hattricku, Kanaďan schytal pukem do tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně „daleko od hlučícího davu“ se zatím odehrává souboj dvou nejproduktivnějších jmen probíhající sezony v NHL. V noci na pátek si Nikita Kučerov z Tampy a Nathan MacKinnon z Colorada pohlédli do očí ve vzájemném zápase. Ruský útočník kromě výhry Lightning 6:3 měl radost i z osobní bilance 2+1.

Foto: Kim Klement Neitzel, Reuters

Nikita Kučerov z Tampy v duelu proti Coloradu

Článek

Kanadský lídr Avalanche kontroval dvěma asistencemi, takže pořadí na čele bodové statistiky je před víkendem následující: 1. Kučerov 93 (36+57), 2. MacKinnon 89 (32+57). Třicetiletý Rus, který nedávno tak trochu sabotoval dovednostní soutěže na Utkání hvězd v Torontu, se ve chvíli, kdy o něco jde, zase předvedl jako hladové zvíře.

„Držíme se herního plánu. A to se vyplácí,“ pravil Kučerov, jenž pochoduje za ziskem Art Ross Trophy, kterou si přivlastnil už v sezoně 2018-19, kdy dosáhl 128 bodů. Tentokrát však bude muset asi zabrat ještě víc.

V závětří se chystá na závěrečnou pasáž sezony i pětinásobný nejproduktivnější hráč základní části Connor McDavid z Edmontonu, který má proti Kučerovovi o 13 bodů méně, ale taky pět startů k dobru.

„Když ale vidím Kuche, jak pracuje po celém ledě, je to naprosto úchvatné. A ta jeho inteligence. Je strašně těžké ho bránit a neskutečně zábavné sledovat,“ řekl kouč Tampy Jon Cooper. V současném tempu má Kučerov sezonu rozjetou na 140 bodů.

„Co na něm obdivuju? Všechno,“ nechal se před zápasem slyšet MacKinnon, který před polovinou druhé třetiny inkasoval pukem do obličeje, když před brankou číhal na přihrávku. Tu mu ale do tváře přizvedla hokejka bránícího Nicka Paula. Coloradský útočník patrně utrpěl zlomeninu nosu, ale do zápasu se vrátil. Jen s o něco větším plexisklem na přilbě a celkem odehrál skoro 24 minut!

Ve třetí třetině také asistoval u Lehkonenova gólu na 3:2, na který ale domácí odpověděli čtyřmi trefami. A Kučerovovi chyběl jen kousek, aby dosáhl svého šestého hattricku v NHL.

„Je samozřejmě jedním z nejlepších na světě. Není to žádná novinka. Je úžasné ho sledovat, ale naše styly jsou velice odlišné. Což je asi důvod, proč na něj rád koukám,“ řekl rychlík MacKinnon, který občas žasne, co ze zpomalení hry dokáže Kučerov vytěžit. „Měl bych se od něj poučit,“ tvrdil útočník Avalanche. A vzájemný duel ho v tom nejspíš jen utvrdil.

Reklama