Hlavní obsah

Hvězdou prvního týdne NHL se stal Kessel z Toronta

NEW YORK

Americký hokejista ve službách Toronta Mapple Leafs Phil Kessel byl vyhlášen největší hvězdou prvního týdne NHL. Ve třech úvodních zápasech si připsal osm bodů za pět vstřelených branek a tři asistence, čímž výrazně pomohl k vydařenému vstupu týmu do sezóny. Zvláště povedený zápas prožil Kessel proti rivalovi z Ottawy, když zaznamenal třetí hattrick v kariéře včetně vítězného gólu.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Phil Kessel (vpravo) se raduje z gólu.

Článek

"Já jen do každého zápasu jdu s tím, abych týmu co nejvíce pomohl k vítězství," zhodnotil skromně svůj vydařený vstup do sezony čerstvě čtyřiadvacetiletý lídr kanadského bodování, jenž také vede statistiky NHL se sedmi plusovými body.

Druhou hvězdou týdne se stal útočník New Yorku Islanders John Tavares, který stejně jako Kessel zaznamenal v hodnoceném období pět branek a tři asistence, ale na rozdíl od hráče z kanadské metropole na to potřeboval o zápas víc. První hráč draftu 2009 zvláště zaujal v zápase proti hlavnímu rivalovi z Mannhattnu, kdy hattrickem pomohl k výhře nad Rangers v poměru 5:1.

Ocenění se dočkal i finský brankář Dallasu Kari Lehtonen, jenž ve čtyřech odchytaných zápasech čelil 132 střelám, z toho pouze šest jich skončilo za jeho zády. Stars díky tomu slavili výhry ve všech čtyřech zápasech a překvapili všechny, kteří klubu po odchodu opory Brada Richardse příliš nevěřili.

Reklama

Související témata: