Hlavní obsah

Jágr popíchl Ovečkina: No tak, Ovi, potřebuju motivaci k návratu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý pomohl dvěma góly skolit Calgary, čímž se hokejový útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin dostal v NHL na kvótu 766 tref a v historické tabulce střelců se vyrovnal Jaromíru Jágrovi. O den později však ruský snajpr vyšel v Edmontonu naprázdno, takže českou legendu ještě nepředskočil. A 50letý Jágr o čtrnáct let mladšího rodáka z Moskvy popíchl.

Foto: AMBER BRACKEN, ČTK/AP

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin (vpravo) se na ledě Edmonotnu střelecky neprosadil.

Článek

Pálil z každé pozice, statistici mu v zápase napočítali hned osm střel na bránu, suverénně nejvíc ze všech hráčů na ledě. Jenže na gólmana Oliers Koskinena si Ovečkin nepřišel.

Jednou na něj zívala prázdná brána, spoluhráč Kuzněcov už dokonce na oslavu gólu zvedal ruce nad hlavu, jenže Ovečkinovi prostě v Rogers Areně nebylo souzeno.

Foto: AMBER BRACKEN, ČTK/AP

Ukrajinská vlajka za washingtonskou střídačkou, na níž sedí ruský kapitán Capitals Alexandr Ovečkin.

A právě video z této neproměněné příležitosti si na svůj Twitter umístil Jágr. Ovečkinovi na něm poslal i vzkaz.

„No tak, Ovi. Už posílám video, abych ti pogratuloval. Potřebuju motivaci k návratu (do NHL). Věřím tomu, že každý rekord má svou auru, svou ochranu. Může někdo zjistit, kolik střel na bránu potřeboval Wayne Gretzky k překonání rekordu Gordieho Howea (aby se dostal z 801 gólů na 802)? To by bylo zajímavé," uvedl Jágr.

Právě 801 tref má na svém kontě v historické tabulce střelců NHL druhý Howe. Gretzky jí vévodí s 894 přesnými zásahy.

Reklama

Související témata: