Hlavní obsah

Jak dlouho bojovat na farmě? Jakmile odejdete z NHL, tak se těžko vrací, přiznává bývalý hokejista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před touto sezonou se řada Čechů rozhodla zkusit štěstí v zámoří, a to i v pokročilejším hokejovém věku. Například 28letý Ronald Knot či o rok mladší Lukáš Klok patrně i pod vlivem oslabení KHL válčí v Tucsonu o šanci být povoláni do Arizony. V Příklepu na Sport.cz vzpomíná na období boje o NHL host Tomáš Divíšek, který po třech letech na farmě a pěti odehraných zápasech za Philadelphii své zámořské snažení ukončil. „To rozhodnutí bych teď udělal trošku jinak,“ hodnotí s odstupem.

Jak dlouho vydržet na farmě a dál bojovat o místo v NHL? Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Měl jsem tam smlouvu na tři roky a po třech letech jsem se rozhodl, že už to dál zkoušet nebudu," vysvětluje zpětně.

„Myslím, že jsem byl trošku tvrdohlavý, ješitný a jako většinu své hráčské kariéry jsem měl svoji pravdu, která byla jasná a teď vidím, že pravda byla někde jinde, nebo někde mezi," prozrazuje bývalý profesionální hokejista, který poté strávil úspěšnou kariéru v domácí extralize, z níž si jen dvakrát krátce odskočil do Švýcarska a později si zahrál také třetí nejvyšší soutěž v Německu.

Bitkaři zmizeli z NHL a hokej směřuje k florbalu. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

„Rozhodl jsem se, že odejdu a zkusím se do NHL dostat jinudy, ale jakmile odejdete z NHL, tak se těžko vrací, ale mně to v tu chvíli přišlo jako nejlepší řešení a tak jsem se tak rozhodl," vrací se ke svému působení ve Philadelphii, kde pendloval mezi prvním týmem Flyers a rezervními Phantoms.

Do Ameriky se vydal jako 20letý a před 23. narozeninami se vrátil zpět. „Můžeme si říkat, že možná bych tam byl, kdybych ještě vydržel, nebo bych skončil hůř, než jsem skončil, takže teď už je to jedno," bilancuje urostlý centr.

Do NHL zasáhl rekordní počet českých gólmanů. Roste u nás nový Hašek? Diskutujeme v PříklepuVideo: Sport.cz

„Udělal jsem to, co jsem si myslel, že je správné a nakonec jsem měl jinačí život na jiné straně planety," dodává dnes již 43letý Divíšek. Jeho stávající práce je však opět spjata s Letci, nikoli však s Flyers v NHL, ale s klubem HC Letci Letňany, kde momentálně působí jako generální manažer.

Více najdete ve videu z Příklepu. Celý díl pořadu Sport.cz si můžete přehrát také v podcastové podobě.

Reklama