Hlavní obsah

Jako by sledoval film. Ale hodně špatný... Spoluhráč české hvězdy se realitě zdráhá uvěřit

Calgary/Praha

Když před rokem přebíral Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezony NHL, připadal si jak v krásném filmu. Nyní šestatřicetiletému kapitánovi hokejistů Calgary Marku Giordanovi přijde, že je ve filmu znovu. Tentokrát ale kvůli pandemii koronaviru v hodně špatném...

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Calgary Mark Giordano (vlevo) a gólman Flames David Rittich.

Článek

„Nepřipadá vám to, že jsme v nějakém filmu? Chodíte po ulici a lidé mají na tvářích roušky. Na každém metru na vás číhají nějaká omezení a opatření. Musíte chodit za sebou v dvoumetrových odstupech. Pokud mám být upřímný, je to pro mě něco fantaskního a pořád tomu nedokážu uvěřit," cituje web Calgary Sun kanadského zadáka, jenž v NHL debutoval v roce 2006 a od té doby v ní odehrál téměř 900 zápasů.

„Opravdu mám pocit, jako bych sledoval nějaký film. Nechce se mi věřit, že je to realita," kroutí hlavou vicemistr světa z roku 2008 a klubový spoluhráč českého brankáře Davida Ritticha.

Kluby v NHL vstoupily do tzv. druhé fáze, kdy je hráčům v omezených podmínkách umožněno trénovat i na ledě. Na něm jich ale může být maximálně šest naráz a bez přítomnosti trenérů či dalších členů realizačního týmu.

Hokejisty Flames první trénink teprve čeká, návrat k hokeji to bude postupný. Vedení ligy nepočítá s tím, že by tréninkové kempy odstartovaly dříve než 10. července.

„Celé je to pro mě dost divné. V podstatě necítím žádné vzrušení z návratu. Když jindy po letní přestávce poprvé přijdete do tréninkového kempu, lomcují vámi emoce a těšíte se. Teď se však těším hlavně na zlepšení situace. Chci, abychom už měli tu noční můru za sebou," přeje si Giordano.

„Dobře vím, že je teď před námi mnoho lékařských testů a podobných věcí. Těším se, že když to všechno překonáme, přijde na řadu naše každodenní rutina. To už bude fajn," uzavírá rodák z Toronta.

Reklama

Související témata: