Hlavní obsah

Jeden večer, dva Michigany. NHL oslnily góly mladíků, smeknul i Gretzky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdivné výkřiky byly zcela namístě. Vánoční nadílka totiž dorazila i do NHL. Krásné dárky fanouškům servírovali nejlepší nováček sezony Connor Bedard z Chicaga i anaheimský Trevor Zegras. Oba vystřihli naprosto parádní ‚Michigany‘.

Foto: ČTK/AP

Connor Bedard a Robert Thomas

Článek

Osmnáctiletý Kanaďan Bedard se k němu odhodlal už ve 4. minutě utkání na ledě St. Louis. U zadního mantinelu si puk připravil na čepel hokejky a pak ho fouknul pod horní tyčku branky hájené Jordanem Binningtonem. Zaznamenal tak 13. gól v sezoně a rozhodně ten nejhezčí.

„Bylo to překvapivé, ale je to kluk, od kterého tak nějak očekáváte cokoliv a kdykoliv. On tyhle věci prostě umí,“ řekl Bedardův spoluhráč Taylor Raddysh. I hráči Blues mimořádný kousek ocenili. „Myslím, že nás to všechny šokovalo. Takovou akci je těžké zastavit a chce to hodně umění, abyste to v takové rychlosti dokázali,“ uznal forvard Blues Robert Thomas.

Na zápas zavítal i nejproduktivnější hráč historie NHL Wayne Gretzky, který Bedarda viděl poprvé na vlastní oči. A ohromen byl taky. „To, co předvedl, bych nedokázal. To prostě nebylo v mém repertoáru,“ pousmál se Great One. Bedardovi a Blackhawks ale po zápase do smíchu nebylo. Ještě ve 48. minutě vedli 5:2 a prohráli 5:7!

Bez bodu skončil i Anaheim, který doma podlehl Seattlu 2:3, ale fanouškům Ducks se domů odcházelo s o něco lepším pocitem díky Zegrasovi. 22letý Američan nastoupil po 20 vynechaných zápasech kvůli zranění v dolní polovině těla, přesto ve třetí třetině předvedl něco úchvatného. Na pravé straně nabral rychlost, vybruslil za branku Kraken a poté hodil puk za Joeyho Daccorda, jako by to byla ta nejjednodušší věc na světě.

Ostatně Zegras je na ‚Michigany‘ specialista. Stejným způsobem se loni trefil do sítě Montrealu a následně i proti Arizoně, za kterou chytal Karel Vejmelka. „Tak nějak na pár vteřin ztratíte vědomí a vzápětí je to tam,“ popisoval svérázně Zegras.

Přezdívku tento způsob zakončení získal po útočníkovi univerzitního týmu Michiganu Mikeu Leggovi, který fintu s úspěchem předvedl v roce 1996. 23. prosinec 2023 ale bude do dějin NHL zapsán jako den, kdy diváci viděli ‚Michigany‘ hned dva.

Reklama