Hlavní obsah

Jedno dítě, žádné dítě, směje se Hertl. Po náročné sezoně si konečně našel více času na syny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo Rigy na Havaj. Zatímco před rokem neváhal hokejový útočník Tomáš Hertl dorazit na mistrovství světa a pomohl k bronzové medaili po deseti letech, tentokrát po náročné sezoně zvolil zasloužený odpočinek. Chtěl především trávit čas s dvouletým synem Tobiasem a také druhorozeným Theem, který se narodil letos v únoru. „Nikdo tomu nevěří, ale jak se říká jedno dítě, žádné dítě,“ naznačil smějící se Hertl, že teprve s druhým potomkem začala doma opravdová dřina.

Jedno dítě, žádné dítě, směje se Tomáš Hertl. Čas s rodinou je nejvíc a hrozně jsem si to užil!Video: Sport.cz

 
Článek

Útočník San Jose sice pravidelně bodoval a ročník zakončil s 22 góly a 41 asistencemi, jenže Žraloci měli do play off pořádně daleko. „Chtěl jsem po konci sezony trochu zapomenout na hokej. Poslední měsíc v NHL je vždy náročný, hrajeme každý druhý den. Člověk se pak potřebuje trochu vyspat," popisoval 29letý centr.

S rodinou tak vyrazil relaxovat na Havaj. „Dlouho jsme čekali na pas pro malého, pořád jsou s tím kvůli covidu problémy, takže jsme nemohli letět hned. Ale pak to bylo parádní a celkem jsem si odpočinul," liboval si.

Teď už v Česku pomalu odstartoval letní přípravu. Stále ale tráví co nejvíce času s dětmi. „Jsem doma a je fajn, že jsou prarodiče obou dětí v pozoru a můžou nám pomoct. Oni si je užijou, my si trochu odpočineme," usmál se rodák z Prahy.

Našel jsem pro malou školku, můžu se vrátit k hokeji, hlásí Petr Nedvěd. Už mi to chyběloVideo: Sport.cz

Věnuje se hlavně staršímu synovi Tobiasovi, kterému v říjnu budou tři roky. „Je hodně akční. Pořád spolu něco musíme dělat. Nejdřív chce kopat do balonu, pak běhat, pak vlézt do bazénu. Čas s rodinou je to nejvíc, užívám si to," líčil Hertl.

„Tobias už se mě pořád ptal, kam jedu. Ještě to moc nechápe, loučení je mnohokrát nepříjemné. Ale teď jsme si konečně užili dost času spolu a třeba vyrazili na výlet jen ve dvou," doplnil.

Reklama