Hlavní obsah

Nečasovi zlepšení nestačí, v létě běhá i hodinu v kuse. Chci dojít pro Stanley Cup, velí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cíl splněn. Před začátkem uplynulé sezony hokejista Martin Nečas vykládal, jak se chce vrátit do své pohody a formy. A to se útočníkovi Caroliny povedlo na jedničku. Byl lídrem bodování týmu, kterému pomohl až do finále Východní konference. Jen poslední dva kroky v play off NHL chyběly ke splnění snu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nečas během slavnostního vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2023.

Článek

Celkem 71 bodů za 28 gólů a 43 asistencí. Nečas si vylepšil osobní rekordy v nejslavnější soutěži světa ve všech těchto statistikách. „Bylo to fajn. Jsem spokojený. Tím spíš po té předcházející sezoně. Základní část byla vážně dobrá. Z týmového i individuálního hlediska," pochvaloval si 24letý forvard.

V play off přidal dalších sedm bodů, ale Hurikánům vystavila v boji o Stanley Cup stopku Florida. „Týmově jsme to nezvládli. Myslím, že je pak celkem jedno, jestli vypadnete v prvním kole, nebo neuspějete ve finále. Každý chce dojít pro Stanley Cup, jinak to play off nelze brát jako úspěšné," pokračoval Nečas.

A tak doufá, že se nejprestižnější trofeje dočká v příštím ročníku. „Cíl je jasný. Vidiny a cíle máme právě takové, protože tým budeme mít i nadále dobrý. Chtělo by to se dostat do finále a tam to pak nějak urvat," usmál se rodák z Nového Města na Moravě. A kdyby Carolina vypadla brzy, neváhal by přijet na domácí mistrovství světa.

„Každý, kdo bude zdravý a bude moct, tak samozřejmě rád přijede. Reprezentovat na domácím šampionátu je speciální. Věřím, že sestava bude silná," mínil.

David Pastrňák ovládl anketu Zlatá hokejka. Dělá super reklamu českému hokeji, vyzdvihují ho další oceněníVideo: Sport.cz

Především se ale chce kvalitně připravit na nový ročník, v němž bude hrát i o novou smlouvu. „Je mi 24 let, pořád se v létě můžu posouvat a dál zlepšovat. Dal jsem si jen kratší volno, strávil jsem deset dnů dovolené na Mauriciu a zbytek času jsem trávil doma s rodinou a kamarády, které jsem neviděl celou sezonu," popisoval Nečas s tím, že už je zpátky v tréninku.

A rozhodně se nešetří. „Bolí mě nohy, protože máme vytrvalostní běhání na delší vzdálenosti. Buď je to hodina v kuse, nebo třeba na atletickém okruhu pět patnáctistovek po sobě. Do toho posilovna. Celkově jsou ty začátky těžší, ale jak se do toho dostanu, tak je to v pohodě," vysvětloval odchovanec Žďáru nad Sázavou a bývalý hráč brněnské Komety.

Bude David Krejčí pokračovat? Po sezoně jsem si myslel, že to rozhodování půjde rychle, ale...Video: Sport.cz

Inspirací je pro něj především nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák, který ho jako jediný z Čechů předčil v bodování NHL i v anketě Zlatá hokejka.

„Dělá všem radost a je velká motivace pro nás ostatní, kteří jsme na podobné úrovni, ale o obrovský kus před námi je Pasta. Tolik gólů jako on asi nikdy nedám, ale můžu třeba sbírat víc nahrávek. Pořád mám co vylepšovat a chci, aby byl progres vidět každou sezonu," vykládal Nečas a ještě chválil hvězdného útočníka Bostonu.

„Je paráda, že máme druhého nejlepšího hráče v zámoří. Každý má pořád v hlavě, jak byl v NHL nejlepším českým hokejistou Jarda Jágr, ale Pasta převzal štafetu a hodně ho dohání. A když bude takhle pokračovat, tak ho třeba i předežene," dodal Nečas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.