Hlavní obsah

Jiříček na NHL ještě není připravený! Hraje hrozně na hraně rizika, míní extraligový mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé po čtyřech letech měl letos český hokej svého zástupce v úvodním kole draftu NHL, když si Columbus ze šestého místa vybral osmnáctiletého Davida Jiříčka. Dokáže se obránce, do kterého jsou v tuzemsku vkládány velké naděje, prosadit v NHL? A zvládne to už v nadcházející sezoně? I nad tím se zamýšlí bývalý hokejista a dnes televizní expert Milan Antoš v pořadu Příklep na Sport.cz.

Prosadí se do NHL David Jiříček? A kdy? Ptáme se v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Na prosincovém; nakonec předčasně ukončeném; juniorském MS si vážně poranil koleno, kvůli kterému přišel o zbytek klubové sezony v Plzni. Přesto se Jiříček dokázal vrátit, v květnu si zahrál na seniorském světovém šampionátu a v červenci po něm sáhl Columbus.

Na přípravném kempu, který startuje v sobotu, zabojuje o místo v prvním týmu Blue Jackets. Je už Jiříček připraven na NHL?

Nedvěd končí u národního týmu. Kdo by jej měl nahradit? Ptáme se v PříklepuVideo: Sport.cz

„Férově musím říct, že ještě není. Nebude to ale dlouho trvat. Když jsem ho viděl hrát, tak mně se hrozně líbí. A myslím, že se líbí všem. Problém je, že všechno hraje hrozně na hraně rizika. A to v NHL není úplně dobré," míní Antoš, extraligový mistr z roku 2003 se Slavií.

Půjdou ruští hokejisté do války? Asi bych chtěl radši zmizet. Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

Jiříček už v áčku plzeňské Škody ukázal, že mu sebevědomí nechybí. Zbaběle se nezbavuje kotoučů, naopak se nebojí hrát. Podle Antoše však někdy až zbytečně moc riskuje.

„Kličky před bránou, otočky... Ono se to taky někdy nepovede. Když trenér stojí na střídačce, má (v daný moment) co dělat, aby nespolknul žvýkačku, protože musí mít strach. Když to Jiříčkovi dojde v hlavě, trenéři mu vysvětlí, co od něj chtějí a on k tomu přidá tu nevyzpytatelnost, kterou má v sobě, tak to může být ideální. Potřebuje ale rok, aby se (v zámoří) otloukl a pak do toho (NHL) skočil," prohlásil autor Břitvy na Sport.cz.

Reklama

Související témata: