Hlavní obsah

Kane o fous prohrál souboj s časomírou. Americká legenda přišla o dokonalé 'loučení' s Chicagem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli má z Chicaga před uzávěrkou přestupů (3. března) opravdu odejít, pak si Patrick Kane dával záležet, aby to bylo se vší parádou. V pátek se 34letý hokejista doma dvakrát prosadil proti Ottawě, v neděli hattrickem rozstřílel Toronto a v noci na středu přivedl fanoušky Blackhawks v United Center do extáze v poslední sekundě prodloužení zápasu s Vegas. Jenže o vítězný gól ho připravila kontrola u videa. Padl až po vypršení 65. minuty. Těsnější to ale být nemohlo.

Legendy Kane a Toews budou volnými hráči, kam v NHL zamíří? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Krátce před koncem nastavení Golden Knights za stavu 2:2 neuspěli před brankou Petra Mrázka. Kane se na modré zmocnil puku a pelášil na zteč. Věděl, že nemá moc času, napřáhl už daleko před kruhy a překonal brankáře Laurenta Brossoita nechytatelnou bombou pod horní tyčku. V ochozech zavládlo nadšení a do reproduktorů hrál euforický refrén písničky Chelsea Dagger od skotské kapely The Fratellis, který se v hale pouští po gólech Chicaga. Ale bylo to předčasné.

Ze stop záběru na videu se přitom zdá, že puk je v síti, ještě když na časomíře zbývá desetina sekundy. Zároveň už je ale vidět rozsvícené zelené světlo za brankou, které oznamuje vypršení hracího času. Sudí Markovic a McCauley se ani příliš dlouho neradili s videocentrem a chicagskou radost rychle utnuli.

O výhru ovšem Blackhawks nepřišli, ovládli nájezdy, i když v nich už se Kane neprosadil.

„Bylo by to mnohem víc cool, kdyby ten vítězný gól dal Patrick," popsal momentální náladu v Blackhawks jediný úspěšný exekutor Tyler Johnson.

Kane jako jednička draftu 2007 odehrál během 16 sezon za Blackhawks 1160 zápasů, v nichž pobral 1222 bodů (444+778). Zásadně se podepsal pod tři Stanley Cupy z let 2010, 2013 a 2015. V posledních letech už je ale Chicago v útlumu a v této sezoně je to nejpatrnější: patří mezi nejhorší týmy NHL.

„V kabině ale Patrick vstal a řekl: Myslím, že naše bilance nevypovídá o tom, jak hrajeme a jak celý rok držíme pohromadě jako tým," prozradil kouč Luke Richardson po třetí výhře v řadě.

Chicago teď odehraje čtyři zápasy na cestách a domů se vrátí až den před uzávěrkou trejdů. Takže je klidně možné, že duel s Vegas byl posledním Kaneovým domácím zápasem v dresu s indiánem na hrudi.

Americký útočník už párkrát vyjádřil svoje odhodlání zahrát si ještě jednou o Stanley Cup. Z očekávané výměny do Rangers sice sešlo, když newyorský tým získal ze St. Louis Vladimira Tarasenka, houf zájemců o Kaneovy služby ale nijak výrazně neprořídnul. Interesují se v Carolině, v Minnesotě, v Dallasu, v Edmontonu. Ale také ve Vegas...

Kluby ještě sondují, jak je to s Kaneovými potížemi s kyčlí. Poslední zápasy ale ukázaly, že americký forvard má pořád co říct. Kdo by takového kanóna nechtěl mít na play off v týmu?

Reklama

Související témata: