Hlavní obsah

Kapitán Bruins Bergeron je po operaci lokte a zvažuje budoucnost

Kapitán hokejistů Bostonu Patrice Bergeron podstoupil minulý týden operaci loketních šlach a odkládá rozhodnutí, jestli bude v NHL pokračovat. V létě se šestatřicetiletý kanadský centr a člen prestižního Triple Gold Clubu stane nechráněným volným hráčem a už dříve prohlásil, že za nikoho jiného než za Bruins hrát nebude.

Foto: James Guillory, Reuters

Kapitán Bostonu Patrice Bergeron.

Článek

"Operace jen odložila moje rozhodování. Byl jsem na pár magnetických rezonancích a tam mi řekli, co mám a co nemám dělat. To je vše, co k tomu můžu říct," prohlásil Bergeron, který v neděli získal rekordní pátou Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího útočníka zámořské soutěže.

"Řekl jsem, že k rozhodnutí potřebuju čas, a pořád si myslím, že ho mám dost. Chci si být jistý tím, že jej využiju k tomu, abych se rozhodl správně," dodal spoluhráč Davida Pastrňáka. Rehabilitace by mu měla zabrat 10 až 12 týdnů, takže podzimní kemp by měl případně stihnout.

Bergeron hraje za Boston, který jej draftoval v roce 2003, celou kariéru. V 1216 zápasech v základní části zaznamenal 982 bodů za 400 gólů a 582 asistencí, v play off přidal 127 bodů (49+78). V této sezoně byl s 65 body za 25 branek a 40 nahrávek v klubovém bodování čtvrtý, navíc byl nejlepší celé v NHL ve vyhraných buly.

Reklama

Související témata: