Hlavní obsah

Kde je puk? NHL se baví bizarním gólem do Rittichovy sítě

Hodně neobvyklá trefa pobavila diváky duelu NHL mezi domácím Coloradem a Nashvillem, za nějž odchytal celý zápas český hokejista David Rittich. Hosté sice nakonec přehráli Laviny 5:4 po samostatných nájezdech, v první třetině ale soupeřům věnovali gól zdarma. Bizarní branku si na konto připsal kanadský útočník Logan O'Connor, který nachytal jihlavského rodáka a sním i celou obranu Predators poté, co se všem aktérům na ledě ztratil kotouč z dohledu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Český gólman David Rittich z Nashvillu sleduje puk v utkání NHL na ledě Coloarada.

Článek

V úvodním dějství Rittichovi do zpěvu nebylo. Predátoři totiž v 17. minutě prohrávali v Denveru už 1:3, když se nevídaným způsobem prosadil O'Connor.

Pětadvacetiletý Kanaďan napálil puk do bránícího Romana Josiho. Ten se ale ohlédl směrem do ochranné sítě a hledal puk mimo hřiště. Dokonale tím zmátl všechny spoluhráče i soupeře.

Postupně otočili hlavou všichni aktéři na ledě a také hledali puk v síti, včetně českého gólmana. Jenže touš mezi tím vypadl z výstroje Švýcara Josiho a před O'Connorem byl jeden z nejsnadnějších gólů jeho kariéry.

Predátoři ani navzdory smolné brance smutnit nemuseli. Rittich za Nashville odchytal celý zápas a svůj tým nakonec dovedl k vítězství na nájezdy.

Reklama

Související témata: