Hlavní obsah

Když se dva baví. Show Malkina s Crosbym a jejich osm bodů za 60 minut

PRAHA

Já na bráchu, brácha na mě. Příměr neplatí doslova, ale na tohle kouzelné hokejové duo sedí. Oba patří k nejlepším. To se ví. Jeden přímo září, druhý se opět ukazuje s razancí přímo ničivou. Pittsburgh porazil Phoenix v NHL 6:1. Sidney Crosby jeden gól vstřelil, na dva přihrál. Jevgenij Malkin dva góly vsítil, u tří asistoval a kanadský suverén žasl nad ruským spoluhráčem.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Útočník Pittsburghu Sidney Crosby (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Jevgenijem Malkinem.

Článek

„Hrál neuvěřitelně,“ vysekl poklonu Crosby, který už v jedenadvaceti utkáních v řadě bodoval. „Je opravdu zábava ho sledovat. Když takto hraje, všichni chtějí být lepší, snažil jsem se s ním držet krok a připravovat mu šance,“ usmála se kanadská hvězda, která má už na kontě letos 57 bodů, druhý Steven Stamkos z Tampy o deset méně.

Pokud útočník, který je spojován s číslem 87, bude pokračovat ve zběsilé bodové jízdě, může překovat svůj rekord ze sezóny 2006/2007, kdy mu po základní části u kanadského bodování svítila číslice 120.

Ale poslední utkání mělo ještě větší star. Malkin chyběl čtyři zápasy kvůli zranění kolene, po návratu se mu daří, hokeje si užívá. Ve třech zápasech si připsal pět gólů. Naposledy zažil opravdu velký večer. Byl také vyhlášen hráčem včerejší noci. Nejzářivěji svítilo číslo 71. To jeho na dresu Pittsburghu.

„Jsem šťastný, je to úžasné, každý zápas se cítím lépe a lépe. Hlavní jsou ale body pro tým,“ pronesl skromně hráč, který si potřetí v kariéře zapsal pět bodů za zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články