Hlavní obsah

Klobouk dolů, smeká český útočník před trenérem. Mimo led by porazil i některé svěřence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé roky oblékal dres Caroliny Hurricanes, po skončení aktivní kariéry v týmu pokračuje i jako trenér. Legendární hokejista Rod Brind'Amour v minulosti dosáhl i na slavný Stanleyův Pohár a za touto vytouženou metou vede coby hlavní kouč své družstvo také v letošní sezoně. „Ví, co to obnáší, protože to vyhrál. Má přirozenou autoritu,“ líčí čtyřiadvacetiletý svěřenec v týmu Čech Martin Nečas, host hokejového pořadu Příklep.

Jak se hraje pod legendárním Rodem Brind´Amourem? Odpověď v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

V kariéře dosáhl na zlato na MS 1994, v klubových statistikách naopak stále pamatuje vítězné tažení Caroliny Hurricanes ze sezony 2005/2006, které skončilo až vytouženým ziskem Stanley Cupu. I díky tomuto úspěchu je Brind'Amour coby hlavní kouč týmu z Východní konference uznávanou personou.

„Pamatuji play off, kdy hrál za Philadephii proti Pittsburghu (1997). Měl na starosti Jágra s Lemieuxem. Kromě toho, že je 'uhlídal', tak stačil dávat góly. Flyers je tehdy sfoukli 4:1 a postoupili až do finále," vzpomíná na hráčovu kariéru expert Sport.cz Marek Burkert.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

V Carolině ho berou jako velkou personu. „Je ta obrovská legenda od doby, co byl kapitánem týmu, který v roce 2006 vyhrál Stanley Cup. Sálá z něj přirozená autorita," líčí novinář a pokauzuje na výbornou fyzickou připravenost dvaapadesátiletého trenéra. „Pod košilí se mu rýsuje muskulatura, je to úctyhodné. V 52 letech by měl lepší fyzické testy než řada hráčů, které trénuje," říká s úsměvem.

Nečasovi nezbývá než souhlasit. „Na 52 let klobouk dolů. Tři a tři čtvrtě týmu by v testech mimo led porazil," přikyvuje nejproduktivnější hráč Caroliny v letošní sezoně. „Je výbornej. Má přirozenou autoritu jenom tím, jak vypadá. Když je potřeba, tak zařve. Většinou ale všechno řekne s klidem. Umí dobře namotivovat," popisuje ze svého pohledu hvězdný český útočník.

Reprezentační forvard si spolupráci pochvaluje. „Umí nahecovat. Dokáže člověka nabudit, když se necítí nejlíp. V kabině jsme i díky tomu s kluky hodně blízko. Atmosféra byla vždycky výborná. Říká nám, co by za to dal, kdyby ještě mohl hrát s námi. Žije hokejem," má radost Nečas, který je s Carolinou i nadále v boji o to nejcennější.

Reklama

Související témata: