Hlavní obsah

Vyléčený alkoholik táhne Boston za triumfem. Fantastická sezona, chválí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před čtyřmi roky měl problémy s alkoholem a promarnil životní příležitost, na kterou dlouho čekal. Kanadský trenér Jim Montgomery se ovšem z mimořádně složitého období dokázal dostat a v letošní sezoně směle táhne Boston za vytouženým Stanley Cupem. „O odvykačce mluvil jako o nejlepší věci, která se mu mohla stát,“ popisuje v hokejovém pořadu Příklep expert Sport.cz Marek Burkert, který zároveň chválí fantastickou sezonu týmu kolem hvězdného českého útočníka Davida Pastrňáka.

Dostal vyhazov kvůli alkoholu, teď vede Boston za Stanleyovým pohárem. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Montgomery měl před čtyřmi lety skutečně slibně našlápnuto. S Dallasem se mu dařilo a zdárně si získal respekt ostatních týmů i svých svěřenců. Jenomže přišel malér, který by snad nikdo nečekal. Kanadský trenér totiž chodil do práce opilý a klub jej v prosinci 2019 kvůli neprofesionálnímu chování odvolal. Montgomery následně podstoupil protialkoholní léčbu.

„Sám říkal, že mu to začalo přerůstat přes hlavu. Když vám to zasahuje do práce, tak to není nikdy dobré. Poté o odvykačce mluvil jako o nejlepší věci, jaká se mu mohla stát. Určitě mu to pomohlo při příjímacích pohovorech v Bostonu, kde to s ním riskli. Sezona je totiž úplně fantastická," chválí hokejový expert Marek Burkert počínání vedení Bruins, které od letošního ročníku vsadilo právě na třiapadesátiletého kouče.

David Pastrňák pohledem skill kouče. Má vůbec nějakou slabinu? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

A sezona se zatím daří na výbornou. Boston v základní části lámal jeden rekord za druhým, a dokonce překonal statistiku nasbíraných bodů. „Je to nejlepší Boston. Historicky i statisticky." chválí Burkert. „Bude strašně těžké v éře platových stropů překonat 65 výher a 135 bodů. Boston navíc měl druhé nejlepší mužstvo, co se týče vstřelených branek a rovněž nejlepší obranu v oslabení. Tým mají prorostlý kvalitou a je to znát," chválí vítěze Prezidentského poháru.

Burkert zároveň poukazuje na vydařený kolotoč trenérských vyhazovů. „Je zvláštní, jak se to může obrátit v dobré. Montgomeryho vyhodili z Dallasu a chytil se v Bostonu. Z Bostonu naopak vyhodili Cassidyho, který vyhrál Západní konferenci s Vegas. A Vegas vyhodili Petera DeBoera, kterému se daří v Dallasu," popisuje trenérské rošády v NHL.

Bostonu se daří i ve vyřazovací části. Před nedělním čtvrtým osmifinálovým duelem proti Floridě vede 2:1 na zápasy.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.