Hlavní obsah

Kód Michigan a na světě byl gól sezony! Omladina z Anaheimu zkřížila lakros s baseballem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár 'lakrosových' gólů v podání Andreje Svečnikova a Filipa Forsberga už NHL zažila. 'Baseballových' dorážek ze vzduchu pamatuje nejlepší hokejová liga světa dokonce nepočítaně. Aby ale někdo mezi mantinely úspěšně zkřížil lakros s baseballem, to tu nejspíš ještě nebylo.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Trevor Zegras (46) a Sonny Milano z Anaheimu při utkání s Buffalem.

Článek

Akce anaheimských příslušníků Generace Z Trevora Zegrase (20) a Sonnyho Milana (25) na ledě Buffala vzbudila všeobecné nadšení. Její aktéři snad šokovali i sami sebe.

Nejlepší hráč juniorského šampionátu do 20 let Zegras nabral ve 26. minutě u zadního mantinelu puk, přehodil brankáře Ukko-Pekka Luukkonena a pohotový Milano ze vzduchu klepl kotouč do sítě. Střelec si přitom dával moc velký pozor, aby neměl hokejku nad úrovní horní tyčky. Při výhře 2:0 to byl dokonce gól vítězný!

Komentátoři utkání si v první chvíli mysleli, že Zegras mazaně nahodil puk o gólmanova záda, jenže opakovaný záběr je vyvedl z omylu. Milano svým zakončením šokoval i asistenta Zegrase, který jen zíral s otevřenou pusou. Umělecký dojem: čistá 10!

"Rickard Rakell mi nahrál za branku, kde jsem měl dost času. A Milano na mě zavolal, ať zkusím Michigan," popisoval Zegras.

Kód Michigan je krycí jméno právě pro akci, kterou anaheimská dvojice tak dokonale provedla. Lakrosový trik, při němž hráč nabere puk na čepel a následně ho hodí gólmanovi do branky, předvedl nejspíš jako první v soutěžním utkání Mike Legg v dresu Michiganu na turnaji NCAA v roce 1996.

"Všechno vyšlo dokonale," žasl Zegras. "Jakmile na mě Sony zařval: Michigan, chtěl jsem mu to dát. Jenom nemůžu uvěřit, jak to zafungovalo. Je neskutečné, jak to trefil a ještě udržel hokejku pod horní tyčkou," nechápal americký útočník.

"Pak mi ani nic neřekl, jen byl v šoku," smál se Milano.

Tahle trefa se v žebříčcích těch nejhezčích bude hráčům NHL jen těžko překonávat.

Reklama

Související témata: