Hlavní obsah

Kotalík zřejmě dostane další šanci v Calgary

CALGARY

Český hokejový útočník Aleš Kotalík zřejmě dostane další šanci v Calgary. Klub povolal dvaatřicetiletého bronzového medailistu z olympijských her v Turíně z farmy, ale podle pravidel ho musel předtím zařadit znovu na listinu volných hráčů. Z té si bývalého hráče Buffala, Edmontonu a New Yorku Rangers s ročním příjmem tři miliony dolarů opakovaně nikdo nevybral. Nyní je tato možnost ještě méně reálná, protože by v jiném klubu NHL v této sezoně už nemohl nastoupit.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Aleš Kotalík skóruje v dresu Calgary.

Článek

Za Calgary hrál Kotalík naposledy 21. ledna proti Dallasu, pak byl poslán do AHL. "Je to hokejista, který hrál na této úrovni a byl produktivní. Kdo ví? Třeba se vrátí a předvede produktivitu, kterou bychom od něj rádi viděli," řekl deníku Calgary Sun trenér Flames Brent Sutter. Kotalík si na farmě v Abbotsfordu připsal v 18 zápasech 19 bodů za čtyři branky a 15 asistencí. V NHL dal v této sezoně ve 20 duelech tři góly.

Při zraněních Brendana Morrisona a Davida Mosse dostaně patrně další možnost překonat své těžké období v NHL. Po téměř sedmiletém působení v Buffalu a krátkém angažmá v Edmontonu uzavřel v roce 2009 jako volný hráč tříletou smlouvu s Rangers na devět milionů dolarů. Postupně ale vypadl ze sestavy a loni v únoru ho získalo Calgary spolu s Christopherem Higginsen výměnou za Olliho Jokinena a Brandona Prusta.

Jenže po sezoně v červnu zařadilo vedení Flames Kotalíka na listinu volných hráčů a chtělo se ho zbavit. V přípravném kempu si sice řekl o místo v sestavě, ale před startem NHL si zranil koleno. Na začátku prosince se vrátil, ale ve 20 zápasech zaznamenal jen tři branky. Klub jej zařadil na tzv. waiver list na konci ledna a následně putoval do Abbotsfordu.

Znovu ho Calgary nabídlo klubům před uzávěrkou přestupů v NHL na konci února. Opětovným zařazením na listinu volných hráčů dalo případným zájemcům šanci jej získat za polovinu příjmu, zbytek by platili Flames. Teď je situace stejná, ale po konci přestupního termínu už by v jiném klubu do konce sezony nemohl nastoupit. Kotalík má kontrakt ještě na příští sezonu. V NHL má na kontě z 536 zápasů 281 bodů za 135 gólů a 146 asistencí. V 34 utkáních play off vstřelil šest branek a na devět přihrál.

Reklama

Související témata: