Hlavní obsah

Král Škorpion! Český gólman předvedl famózní zákrok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už to vypadalo bledě. Frederick Gaudreau z Minnesoty si navedl puk na forhend, Dan Vladař ležel na břiše, šance zasáhnout minimální. Brankář Calgary ale na poslední chvíli střihl pravou nohou a puk mířící do sítě efektně vyrazil. Hotový ‚Král Škorpion‘! Jenže k výhře v rozstřelu to stejně nevedlo.

Foto: Matt Blewett, Reuters

Gólman Calgary DAniel Vladař v utkání s Minnesotou.

Článek

Podobný zákrok v NHL před lety ukázal během utkání s Rangers už Dominik Hašek, když tak zneškodnil šanci Adama Gravese. Česká legenda nyní získala dalšího následovníka.

„Myslím, že jsme byli lepším týmem a ty dva body bychom si zasloužili. Nájezdy? To už je loterie,“ mrzelo po výsledku 2:3 Vladaře, který byl ale dost rozpačitý z momentu, kdy inkasoval v první sérii z hokejky Matse Zuccarella. Norský útočník se dostal blízko k brankáři Flames, jenž puk zasáhl hokejkou. Až pak následovala střela.

Co na to pravidla? „Puk musí být udržován v pohybu směrem k brankové čáře soupeře a jakmile je vystřelen, akce se považuje za ukončenou. Žádný gól nemůže být vstřelen po jakémkoli odrazu (výjimkou je odraz od tyče, nebo od gólmana a poté přímo do branky).“

Tzv. situační místnost v Torontu ovšem nájezd přezkoumala a gól byl uznán. Vladařův kontakt s pukem podle verdiktu nevytvořil odraz, Zuccarello ještě nestřílel, ale posouval si puk do strany.

„Myslel jsem, že jsem to trefil hokejkou, v tu chvíli jsem si byl celkem jistý. Vrátilo se to k němu a sjelo mu to z holenních chráničů. Ale kamery to samozřejmě vidí líp než já,“ povzdechl si Vladař, jehož 30 úspěšných zákroků k výhře Flames zase nevedlo. Kanadský tým je navíc s bilancí 0-4 nejhorší na nájezdy v této sezoně. Na ledě Minnesoty střelou na Vladařovu lapačku rozhodl Matt Boldy ve čtvrté sérii.

„Musím pořád dělat stejné věci a doufám, že se výsledky dostaví,“ pravil Vladař, který z posledních pěti startů zaznamenal jen jedno vítězství.

Reklama