Hlavní obsah

Legenda je v aréně. Voráčkovi hráli ve Philadelphii Springsteena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když měl na hlavě čepici, fanoušci Philadelphie neměli s jeho identifikací žádné problémy. Zrzavé vlasy a vousy, dobrá náladička. Na zápas Flyers s Arizonou dorazil do Wells Fargo Center Jakub Voráček.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Voráček

Článek

Režie v hale to měla dobře vychytané. Když kamera zabrala 34letého útočníka, hrála k tomu písnička Born To Run od Bruce Springsteena, kterého Voráček bezmezně obdivuje. A dá se čekat, že si nenechá ujít ani „Bossův“ pražský koncert, který se uskuteční 28. května v Letňanech.

Zatímco kariéra čtyřiasedmdesátiletého hudebníka zdárně pokračuje, Voráčkova aktivní hokejová dráha už se uzavřela kvůli opakovaným otřesům mozku. I když technicky je stále hráčem Arizony, která se v noci na úterý ve Philadelphii představila.

Coyotes převzali Voráčkovu smlouvu od Columbusu, když už bylo jasné, že se na ledě jako hráč už neobjeví. Aktér 1058 utkání v NHL jich 727 odehrál za Flyers, což mu zajišťuje 11. místo v klubových historických statistikách. Se 604 body (177+427) je desátý, z toho 208 zaznamenal v přesilovkách (8.), kde slavila úspěchy jeho střílená přihrávka na zadní tyč.

Fanoušky Flyers dokázal strhnout nejen příkladnou zažraností do zápasů, ale i svéráznou image, která patrně inspirovala tvůrce klubového maskota Grittyho. Pro Philadelphii je Voráček legendou, poslední zápas za ni odehrál 10. května 2021.

Když českého vousáče zabrali na kostce, pookřáli i současní hráči Flyers, kteří poklepali hokejkami o mantinel a pak otočili stav ze 2:3 na 5:3. A možná si někteří po zápase vzpomněli na Voráčkovy proslulé playlisty zvané „Jake’s 80’s“, které pouštěl v kabině. Pochopitelně že v nich nechyběl ani Springsteen.

Reklama