Hlavní obsah

Lepší start než při rekordu. Gudas postavil zeď, ale Boston vyhrál i popáté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příspěvek nejproduktivnějšího hráče tentokrát ani nebyl potřeba a hokejisté Bostonu přesto vyhráli v Anaheimu (3:1) i pátý zápas nové sezony. David Pastrňák (4 střely na branku) sice poprvé nebodoval, Bruins však zažívají lepší start, než měli do minulé rekordní základní části.

Foto: Ryan Sun, ČTK/AP

Český obránce Anaheimu Radko Gudas v utkání proti Bostonu.

Článek

Boston v ní zaznamenal 65 výher a 135 bodů, prohrál ale už čtvrté utkání (5:7 v Ottawě). Letos v říjnu však ještě neztratil, i když mu byl v expertních prognózách prorokován ústup ze slávy.

I bez bývalého kapitána Patrice Bergerona a dalšího centra Davida Krejčího ale Bruins zatím zvládají. Nepotřebují k tomu žádná extra představení, čtyři z pěti utkání zvládli na tři góly. Takže je jasné, že se daří gólmanům. Poslední vítěz Vezina Trophy Linus Ullmark má průměr 1,00 a úspěšnost zákroků 96,2 procenta, Jeremy Swayman se chlubí čísly 2,02 a 94,3. A v Anaheimu zase dával své první dva góly v NHL devatenáctiletý Matt Poitras.

„Třetí zápas ve čtyřech dnech na cizím ledě, to je pěkná zabíračka. Obzvlášť proti týmu jako jsou Ducks, kteří hráli fyzicky s velkým množstvím emocí. Tohle je velká výhra,“ hodnotil nový kapitán Brad Marchand.

Anaheimský Radko Gudas tentokrát předvedl jen dva hity, ale Trent Frederic měl po ukázkovém zákroku českého vousáče pocity, jako by naboural do zdi a raději preventivně zamířil do kabin. Na začátek třetí třetiny se ovšem zase vrátil.

Do bostonské sestavy se proti Ducks vrátil Jake DeBrusk, který nenastoupil v sobotu v Los Angeles, jelikož se opozdil na týmovou schůzku. „Je tu prostě určitý standard, kterému věříme, a když se nedodrží, má to své důsledky. Ale je tu nový den a my jdeme dál,“ nemoralizoval kouč Jim Montgomery. „V LA jsem kluky zklamal, což mě vážně štvalo,“ uznal chybu DeBrusk.

Boston tak společně se šampiony 2023 z Vegas (6-0-0) a předchozími vítězi z Colorada (5-0-0) zůstává v NHL neporažený. V noci na středu v Chicagu budou moci Bruins myslet už na šestou výhru od začátku sezony a s ní i na vyrovnání klubového maxima ze sezony 1937-38.

Reklama