Hlavní obsah

Loket v obličeji. Crosby odstoupil, sudí mlčeli a Pittsburgh má problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klidně to může být zlomový okamžik série, která se dlouho vyvíjela ve prospěch Pittsburghu. Jejich kapitán Sidney Crosby odstoupil v pátém utkání na ledě Rangers (3:5) po ráně do hlavy, kterou mu uštědřil obránce Jacob Trouba.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Sidney Crosby se zvedá z ledu při utkání s NY Rangers. Kapitán Pittsburghu pátý duel 1. kola play off nedohrál kvůli zranění.

Článek

Penguins přitom doma nasázeli newyorským soupeřům 14 branek, ujali se vedení 3:1 na zápasy a do Madison Square Garden vyrazili s plány soupeře dorazit . V polovině zápasu vedli 2:0. Ale pak se začaly dít věci.

Pittsburský kapitán bojoval v útočné třetině o puk, když se k němu rozjel Trouba a na poslední chvíli zvedl loket proti jeho hlavě. Crosby padl na zem a hned zamířil na střídačku, kde bylo vidět, že rozhodně není v pohodě.

Bývalý vynikající útočník Ray Ferraro v přenosu TSN trochu zmateně vyprávěl, že Troubův loket se o Crosbyho jen lehce otřel a fabuloval o zranění pittsburského lídra v dolní části těla po "dle jeho mínění, nepříjemném pádu", za což od fanoušků sklidil velkou kritiku.

Pravdou je, že Crosby své poslední střídání dokončil v čase 33:10 a následně odstoupil.

Zadák Rangers, který už v první minutě putoval za katr za loket v obličeji Jake Guentzela, nebyl za svůj zákrok vůči pittsburskému lídrovi potrestán.

A jakmile se Crosby ocitl mimo hru, začal mohutný domácí nápor. Během tří minut Blueshirts otočili stav třemi góly, když je do vedení 3:2 poslal právě Trouba. Čímž se frustrace Penguins ještě prohloubila.

Na otázku, co si myslí o zákroku na kapitána týmu, odpověděl kouč Penguins Mike Sullivan takto: "Viděl jste ten hit? Tak na to pravděpodobně máte stejný názor jako já." Detaily o povaze Crosbyho zranění ale nesdělil.

Pokud by Pittsburghu chyběl v šestém utkání, které se hraje v sobotu od 1:00 SELČ, měli by Penguins dost velký problém. Crosby je v play off s devíti body (2+7) jejich nejproduktivnějším hráčem a dělí se o třetí pozici v celkové tabulce.

Bez chlapíka, který mj. dvakrát získal Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče vyřazovací části, můžou mít Penguins problém sérii úspěšně docvaknout.

"Nikdy nechcete takového hráče vidět, jak předčasně opouští zápas. Je to nejlepší hokejista světa, odehraje spoustu minut, ale pokud by nehrál, tak musíme najít způsob, jak ho nahradit," připravuje se na nejhorší Guentzel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články