Hlavní obsah

Los Angeles si pojistilo v NHL kapitána Kopitara do roku 2026

Kapitán hokejistů Los Angeles Kings Anže Kopitar prodloužil s klubem smlouvu o další dva roky, během kterých si vydělá 14 milionů dolarů. Kontrakt vstoupí v platnost za rok, až slovinskému útočníkovi vyprší stávající osmiletá smlouva na 80 milionů dolarů. Kings o podpisu informovali na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán hokejistů Los Angeles Kings Anže Kopitar prodloužil s klubem smlouvu o další dva roky, během kterých si vydělá 14 milionů dolarů.

Článek

"Jsme rádi, že jsme uzavřeli dohodu, která Anžeho udrží v Los Angeles. Je to další krok v našem boji o Stanley Cup," uvedl viceprezident a generální manažer klubu Rob Blake. "Jako náš kapitán je srdcem a duší týmu a bude i nadále hrát v našem klubu hlavní roli," dodal.

Pětatřicetiletý Kopitar má za sebou 17. sezonu v NHL, v níž je celou dobu věrný Los Angeles. Už popatnácté byl nejproduktivnějším hráčem týmu, když nasbíral 28 gólů a 46 asistencí. To se v jednom klubu povedlo jen Gordiemu Howeovi, jenž v Detroitu vládl týmové produktivitě dokonce v 17 sezonách.

"Los Angeles se pro mě a mou rodinu stalo domovem a jsem nadšený, že si tu prodloužím kariéru," řekl Kopitar. "Vím, že máme blízko k něčemu výjimečnému. Těším se, že nám pomůžu posunout se dál a dosáhnout cíle, kterým je znovu vyhrát Stanley Cup," uvedl držitel trofeje z let 2012 a 2014.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.