Hlavní obsah

Zadina končí v Detroitu. Klub s ním rozváže smlouvu

Nečekaný konec. Hokejový útočník Filip Zadina skončí v Detroitu, i když má smlouvu ještě na další dvě sezony. Dobrovolně se tak vzdá milionů dolarů, které by mu zaručoval současný kontrakt. Klub jej ve čtvrtek podle informací webu The Hockey News zařadil na takzvaný unconditional waivers za účelem rozvázání kontraktu.

Česká parta v Detroitu dělá z Red Wings trošku jiný americký tým. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Vedení Red Wings nabídlo třiadvacetiletého českého hráče ostatním klubům NHL, nikdo o jeho služby ale neprojevil zájem. Aktuální krok znamená, že se Zadina vzdá zbytku tříleté smlouvy, tedy souhrnného platu 4,56 milionu dolarů, stane se volným hráčem a bude moct o své dalším angažmá jednat bez omezení s kýmkoliv.

Zadina je šestkou draftu z roku 2018, předpoklady a velká očekávání se mu však zatím nedaří naplnit. Minulou sezonu mu výrazně zkomplikovalo dlouhodobé zranění. V základní části odehrál jen 30 utkání a připsal si v nich tři branky a čtyři nahrávky.

Celkem má účastník předloňského světového šampionátu na kontě v základní části NHL 190 startů a 68 bodů za 28 gólů a 40 asistencí.

Reklama