Hlavní obsah

M trio kandiduje na Hart Trophy

Letos se neseknete. Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu základní části NHL získá hráč s příjmením začínajícím na M. Finalisty jsou totiž Connor McDavid, Auston Matthews a Nathan MacKinnon.

Foto: Twitter @gsampsonsports

Zprava Connor McDavid, Auston Matthews a Nathan MacKinnon. Kdo se bude radovat?

Článek

Největším favoritem je pochopitelně edmontonský McDavid, který zkrácenou základní část s 56 zápasy zakončil s famózními 105 body (33+72). Hart Trophy už kapitán Oilers získal za sezonu 2016-17, jež byla jeho první stobodovou v kariéře.

Nejpozoruhodnější asi bude sledovat, s jak velkým odstupem od McDavida skončí v hlasování Asociace profesionálních novinářů další dva finalisté.

Auston Matthews z Toronta nastřílel za 52 utkání v Severní 'kanadské' divizi úžasných 41 gólů a je prvním americkým vítězem Maurice Richard Trophy od Keitha Tkachuka ze sezony 1996-97.

Svoje fantastické výkony ale McDavid ani Matthews v play off nezopakovali. Edmontonská hvězda měla v sérii prvního kola s Winnipegem, se kterým Oilers vypadli ve čtyřech zápasech, nezvykle chabou bilanci 1+3. Kanonýr Toronta pak ve zpackané sedmizápasové sérii s Montrealem vstřelil jediný gól...

Díru do světa má ale v play off stále možnost udělat třetí z finalistů MacKinnon z Colorada, které v noci nutně potřebuje srovnat stav série na ledě Vegas. V základní části byl lídr Avalanche osmý v tabulce produktivity za 20 gólů a 45 asistencí.

Vítěz letošní Hart Trophy bude vyhlášen během semifinále nebo finále Stanley Cupu.

Reklama

Související témata: