Hlavní obsah

Mladý obránce v NHL vyškolil útočníka a senzační trefou rozhodl o výhře v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Chicaga se v letošní sezoně NHL zatím příliš nedaří. Nedokázali zvítězit už v pátém utkání v řadě a v tabulce Západní konference jsou aktuálně třetí od konce. Smůlu neprolomili ani proti Coloradu, kde sice ve třetí třetině dokázali otočit skóre, ale vedení neudrželi. Zápas dospěl až do prodloužení, které zcela výstavním gólem rozhodl nejlepší nováček sezony 2019/20 obránce Cale Makar.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Cale Makar z Colorada (vlevo) překonává v prodloužení gólmana Fleuryho.

Článek

Souboj dvou finalistů Calder Trophy ze sezony 2019/20 mezi obráncem Colorada Calem Makarem a českým útočníkem Dominikem Kubalíkem vyšel lépe ve prospěch třiadvacetiletého beka. Jeho gól v prodloužení okouzlil snad celý hokejový svět.

V nastaveném čase při hře 3 na 3 nejprve dokonale vyškolil útočníka Chicaga Kirbyho Dacha, kterého zmátl svým rychlým zabrzděním a otočením hry směrem k brance, ve které pak výstavní bekhendovou kličkou překonal zkušeného Marca-Andrého Fleuryho.

Před jeho galapředstavením museli smeknout i fanoušci soupeře, kterých byla v chicagské hale převaha. Makar je i v aktuální sezoně velice produktivní. Na svém kontě má 14 gólů a stejný počet asistencí z 25 zápasů. Pro porovnání - český forvard Dominik Kubalík má z 33 zápasů bilanci 6+6.

Reklama

Související témata: