Hlavní obsah

Mrázek vyjel krotit Gudase, schylovalo se ke rvačce gólmanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I zápas ze sklepních prostor tabulky NHL může přinést vyhrocenou podívanou. Hokejisté Chicaga a Anaheimu se do sebe pustili pěstmi a stranou nestáli ani Češi. Gólman Blackhawks Petr Mrázek dokonce vyrazil z brankoviště, aby umravnil Radka Gudase.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Gólman Chicaga Petr Mrázek (34) se zapojil v utkání proti Anaheimu do potyčky. V té nechyběl ani obránce Ducks Radko Gudas (7)

Článek

V polovině třetí třetiny bylo za stavu 6:2 pro Chicago o vítězi rozhodnuto. Za Mrázkovou brankou se do sebe nejprve pustili hostující útočník Mason McTavish a bek Jarred Tinordi. Brzy je napodobili další hráči, a už v tu chvíli vjel do chumlu také Mrázek. Situace se ale vyhrotila hlavně v souboji mezi MacKenziem Entwistlem a Gudasem. Křídlo Blackhawks nejprve využilo výškové převahy, ale český ranař se protivníkovi vysmekl a začal rozdávat rány.

Mrázek tak vystartoval proti bývalému spoluhráči z Philadelphie a snažil se dalšímu konfliktu zabránit. Extempore ale nenechalo chladným ani gólmana Ducks Johna Gibsona, který se rozjel přes celé hřiště, odhodil hokejku a sápal se po Mrázkovi. U něj už ale byli sudí, takže na bitku brankářů nakonec nedošlo.

Chaotickou situaci ocenili sudí celkem 68 trestnými minutami. Mrázek inkasoval 2+10, Gudas 5+10. Desítku dostal i Gibson, kterého nahradil mezi tyčemi Ducks Lukáš Dostál.

„Někdo mi řekl, že ho vyloučili za přejetí červené čáry. Ale pak sudí přišli a tvrdili, že Gibson klidně mohl zůstat v brance,“ popisoval důsledky šarvátky kouč Anaheimu Greg Cronin.

Ta trochu zastínila i pětibodové (1+4) představení nejlepšího nováčka sezony Connora Bedarda, který má na čele statistik zelenáčů 51 bodů (20+31). Odehrál přitom o 14 utkání méně než druhý Brock Faber z Minnesoty, jenž nasbíral 38 bodů.

„Dynamický s pukem, skvěle kombinoval, nepolapitelný,“ popsal Bedardův výkon kouč Chicaga Luke Richardson.

Reklama