Hlavní obsah

Potvrzeno! NHL se vrátí do Prahy. Půjdu s Brodeurem na pivo, těší se Eliáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouhlaseno, orazítkováno, potvrzeno. Po dvou letech se NHL znovu představí v Praze. 4. a 5. října se v O2 areně odehrají dva zápasy základní části sezony 2024-25 mezi New Jersey a Buffalem.

Foto: Profimedia.cz

NHL v pražské O2 areně. Archivní foto

Článek

Zpráva o dalším výsadku nejlepší hokejové ligy světa na evropský kontinent prosákla už před pár týdny. Oficiální potvrzení od vedení soutěže ale přichází až nyní. Vstupenky na pražské zápasy se začnou prodávat 21. března od 10 hodin ZDE.

Kromě duelu Devils a Sabres se na podzim uskuteční i dvě utkání Dallasu a Floridy v Tampere (1. a 2. listopadu). Sabres ještě před duelem v Praze pak odehrají přátelák v Mnichově ve zbrusu nové hale.

V O2 areně už se bude hrát NHL celkem popáté. V roce 2008 se tu konala premiéra mezi Tampou a New York Rangers. O dva roky později zde cestu za Stanley Cupem začal Boston proti Phoenixu. V roce 2019 se v Praze uskutečnil zápas Philadelphie s Chicagem a před dvěma lety vedl Tomáš Hertl San Jose do dvou střetnutí s Nashvillem.

V kádru Devils aktuálně figurují Češi Ondřej Palát, Tomáš Nosek a Slovák Šimon Nemec. V Buffalu je nyní v prvním týmu Lukáš Rousek, na farmě v Rochesteru, kde je asistentem Václav Prospal, nastupuje Jiří Kulich.

S New Jersey ale stále spolupracuje i nejproduktivnější hráč Devils v jejich historii a vítěz dvou Stanley Cupů Patrik Eliáš. „Jsem neskutečně natěšený. Výkony obou týmů v této sezoně jsou sice pro mě zklamáním, ale New Jersey i Buffalo mají úžasné mladé hráče. Měl by to být skvělý zážitek,“ neskrývá nadšení.

Na rozdíl od gólmanské legendy Sabres Dominika Haška, který otevřeně prohlásil, že bude dělat všechno, aby se duely NHL v Česku neuskutečnily. Podle bývalého brankáře zámořská soutěž umožněním startu ruských hráčů dělá reklamu na válku.

„Dominik má k válce na Ukrajině jasný postoj a samozřejmě správný. Ale já bych chtěl, aby zápasy NHL v Česku byly jen o sportu,“ řekl Eliáš, který plánuje, jak Devils ukáže krásy Prahy.

„Nechci je tahat po restauracích. Toho si můžou užít dost v Americe. Ale rád bych jim ukázal spíš místní kulturu a historii. Jestli ale půjdu s někým na pivo, tak s Marty Brodeurem,“ pozve Eliáš bývalého spoluhráče, který v klubu z Newarku působí jako výkonný viceprezident.

Reklama