Hlavní obsah

Na Bedarda se (ne)sahá. Jednička má zlomenou čelist, veterán se šel mstít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výlet Connora Bedarda do třetiny Devils neskončil dobře. Jednička loňského draftu a nejlepší nováček aktuální sezony NHL dohrál na ledě New Jersey už v polovině první třetiny po tvrdém hitu Brendana Smithe. A Chicago později oznámilo, že jeho hvězda má zlomenou čelist. Hokejové zámoří se mezitím přelo, zda to byl zákrok čistý, nebo zákeřný.

Foto: Peter K. Afriyie, ČTK/AP

Centr Chicaga Connor Bedard

Článek

Někteří diváci se po odstoupení 18leté hvězdy Chicaga vyděsili, další by zadáka Devils nejradši rovnou posadili na elektrické křeslo, ale Smith má i neméně početnou skupinu zastánců. „To se má laskavě uhnout, a ještě se u toho uklonit?“ píše jeden z nich.

Bedard, jak je jeho zvykem, se při svém průniku vydal mezi několik soupeřů, po kontaktu s Dawsonem Mercerem mu puk trochu odskočil, ale než ho stačil dostat zase pod kontrolu, narazil do Smithe. Z opakovaného záběru se nezdálo, že by obránce New Jersey na teenagera z Blackhawks naskočil, ani nezvedl loket. Roli ale sehrál i fakt, že Bedard je o deset centimetrů menší než bek z Newarku.

„Nevím, jestli to bylo nečisté. Connor se natahoval po puku a neviděl ho, protože byl za jiným hráčem. Ale nemyslím, že by na něj (Smith) nějak vystartoval, spíš se tak nějak zastavil a Connor do něj naletěl hlavou. Hrál prostě jen tvrdě,“ snažil se mírnit vášně kouč Chicaga Luke Richardson.

Když ale spoluhráči viděli, jak se Bedard drží za obličej a odjíždí na střídačku, zatmělo se jim před očima. Na Smithe se okamžitě vrhnul Philipp Kurashev, kterému ještě přišel na pomoc nejstarší hráč Blackhawks 36letý Nick Foligno.

Atmosféra se každopádně vyhrotila a další šarvátky následovaly ve druhé třetině, kdy domácí Nathan Bastian narazil na mantinel Ryana Donata. Trestné lavice obou týmů se zaplnily, ale hned na dalším buly si Foligno se Smithem domluvili bitku a publiku v Prudential Center předvedli jeden z nejdelších pěstních soubojů sezony.

„Connor inkasoval ránu do hlavy. Necháme ho v Chicagu vyšetřit našimi specialisty, ,“ prohlásil Richardson. A zpráva lékařů byla krutá - zlomená čelist. Ostatně i Foligno po bitce už do utkání nezasáhl a je rovněž zapsán na seznam zraněných se zlomeným malíčkem.

V kabině Devils, kteří ve třetí třetině otočili stav z 1:2 na konečných 4:2, se žádné pochybnosti o zákroku jejich obránce neozývaly. „Byl to dobrý hit. Jen bylo nešťastné, kam ho (Bedard) schytal,“ řekl kouč Lindy Ruff. „Všichni mladí hráči se učí za pochodu. Nebyl v tom ale žádný úmysl. Byl to jen solidní úder.“

Zraněními sužované Chicago prohrálo pátý zápas za sebou. Na marodce už před utkáním s Devils byli Taylor Hall, Seth Jones, Tyler Johnson, Anthony Beauvillier, Andreas Athanasiou… A teď přibyli Bedard s Folignem.

„Všichni budou muset zabrat,“ řekl obránce Blackhawks Jarred Tinordi. Jeho spoluhráči ale měli po zápase víc než hořké pocity. „Zákeřný zákrok, všichni to viděli,“ vedl si svou forvard Boris Katchouk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.