Hlavní obsah

Na Matthewse nesahej! Slovenský bek se v Torontu kryl pod sprškou ran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atakoval nejlepšího střelce sezony, o chvíli později už inkasoval ránu za ranou. Dvacetiletý slovenský obránce New Jersey Šimon Nemec má za sebou první ‚bitku‘ v NHL. I když se v ní moc neangažoval a snažil se jen krýt před hněvem Maxe Domiho.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Toronta Max Domi (v modrém) dává Slovákovi Šimonu Nemcovi co proto

Článek

Americký útočník Maple Leafs Auston Matthews je na nejlepší cestě pokořit metu 70 gólů. V noci na pátek si odškrtnul položky č. 67 a 68. Hattrick proti Devils mu ale nebyl dopřán. Možná i kvůli dění z druhé třetiny.

Domácí hvězda u mantinelu bojovala o puk, Nemec se do Matthewse opřel trochu víc a vyrazil mu hokejku, Američan ho na oplátku pošťouchl do zad. Vcelku běžný souboj, rozhodně nic hrozného. Jenže Domimu se zatmělo před očima, shodil rukavice a na slovenského soupeře se vrhnul a zasypal ho pravými háky a zvedáky.

„Prostě jsem viděl, jak se Auston a ten druhý perou, a to se mi nelíbilo, tak jsem tam šel,“ vysvětloval Domi. „Je to kluk, kterému jde především o tým. Vždycky se bude zastávat svých spoluhráčů. Nemyslel jsem si, že by to měl udělat, ale očividně to cítil jinak. A já si vždycky vážím toho, když se postavíme jeden za druhého. Max je neuvěřitelný spoluhráč, neuvěřitelný člověk. Rád s ním hraju, protože každý večer maká na doraz,“ tvrdil Matthews.

Zaskočený Nemec byl rád, že se soupeře vůbec držel, rozhodně se nepouštěl do žádných větších akcí. Ze zpomalených záběrů bylo vidět, jak mu odletěl chránič na zuby, než skončil na ledu pod Domim.

Ten byl jako strůjce bitky potrestán celkem 17 minutami za její vyprovokování i nesportovní chování. A při odjezdu u ledu si vyslechl peprné poznámky od tvrďáka Devils Kurtise MacDermida. Nejspíš i o tom, že příště by si měl jako soupeře vybrat někoho jiného než nezkušeného nováčka.

Diváci z Toronta ale Domimu aplaudovali, v hale ostatně seděl i jeho otec Tie, jeden z nejobávanějších bitkařů v dějinách NHL a její třetí nejtrestanější hráč. Když ho kamera zabrala, jen se ušklíbl…

Toronto nakonec prohrálo 5:6, ale play off má už jisté, na rozdíl od Devils, kteří se mezi osm nejlepších na Východě nedostali. A Nemec tak bude moci vyrazit na mistrovství světa do Česka.

Reklama