Hlavní obsah

Nadšení v Chicagu sílí. Na Bedarda s Hallem má být radost pohledět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílenství pomalu začíná. I když hokejisté Chicaga nebudou patřit k favoritům příští sezony, díky Connoru Bedardovi se zařadí k těm vůbec nejsledovanějším klubům NHL. Kolem jedničky letošního draftu je humbuk už na tréninkovém kempu Blackhawks.

Foto: Profimedia.cz

Connor Bedard bude jedním z největších lákadel nového ročníku NHL

Článek

V den jeho začátku se na novou tvář týmu přišlo podívat asi 250 fanoušků, kteří oblehli speciálně zřízený stánek, kde se prodávaly pouze dresy, trika a mikiny s Bedardovým jménem a číslem 98.

„Probíral jsem s rodiči, co se teď kolem mě děje. Ale jakmile člověk skočí na led, tak se prostě snaží hrát hokej. Jinak to nejde,“ prohlásil Bedard.

Jiný Connor - McDavid je současnou největší hvězdou soutěže a jeho jmenovec má jít v jeho šlépějích. Bedard se s edmontonským kapitánem potkal během letní přípravy, společně trénovali v posilovně a osmnáctiletý útočník si vyslechl spoustu cenných rad.

V juniorce v Regině trhal Bedard rekordy, v poslední sezoně měl během 57 zápasů 143 bodů (71+72), na mistrovství světa dvacítek byl s 23 body (9+14) lídrem zlaté Kanady. V nedávném souboji nováčkovských týmů nastřílel proti St. Louis Blues hattrick a přidal asistenci. Ale jaký bude jeho přechod do dospělé kategorie, navíc hned na nejvyšší úrovni, je u 178 cm vysokého útočníka předmětem spousty spekulací.

„Přípravné zápasy pro něj budou velkou výzvou. Je to úplně jiný level. Navíc on je zvyklý, že dominuje a musí se s tím nějak poprat,“ prohlásil kouč Chicaga Luke Richardson. „Ale nechceme ho nijak omezovat, v rámci našeho systému bude hrát, jak je zvyklý.“

Post prvního centra

S Bedardem se počítá na post prvního centra, kterému v premiérové sezoně bude stát po boku Taylor Hall, také bývalá jednička draftu (2010). „Postupně se zaměříme na vybudování souhry. Není to otázka jednoho tréninku,“ řekla posila z Bostonu.

Spojení Halla s Bedardem ale vypadá na papíře nadějně. „Můžou být společně velmi kreativní a nebezpeční. Oba mají rychlost a dynamické bruslení, okamžitě se dostávají do přečíslení,“ přikyvuje Richardson. „Connor bude vedle sebe mít člověka, na kterého se může spolehnout.“

Byl by Bedard jedničkou draftu nebýt války na Ukrajině? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Chicago se po skvělé éře Patricka Kanea a Jonathana Toewse, kteří vedli Blackhawks za třemi Stanley Cupy (2010, 2013, 2015), svezlo do suterénu NHL. Pětkrát z posledních šesti sezon bylo bez play off, v té minulé jen těsně uniklo poslednímu místu v celkové tabulce. Ročník 2023-24 má být ale díky Bedardovi rokem naděje.

„Když ho vidím, jak se připravuje, nepřipadá mi jako osmnáctiletý kluk. Působí mnohem dospěleji. Všichni se těšíme, až uvidíme, co dokáže. Ale taky mu musíme všichni pomáhat, aby z něj náš tým profitoval co nejvíc,“ tvrdí Hall.

Reklama