Hlavní obsah

Náraz od švédského obra a konec. Rangers ale věří, že Chytil bude v pohodě

Během úvodních dvou zápasů konferenčního finále play off NHL s Tampou zaznamenal Filip Chytil bilanci 2+1. Po přesunu na Floridu se však náskok New York Rangers rozplynul a ve čtvrtém díle série navíc český útočník odstoupil.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Filip Chytil (72) z New Yorku Rangers poté, co dal gól proti Tampě Bay.

Článek
Fotogalerie

Byla to vcelku běžná hokejová situace. K Chytilovi při souboji o puk ve druhé třetině zezadu přijel švédský bek Victor Hedman (198 cm/109 kg) a přirazil dvaadvacetiletého soupeře k plexisklu. Nezdálo se, že to provedl s nějak přehnanou intenzitou.

Chytil však ve 34. minutě za stavu 0:2 v neprospěch hostů odjel na střídačku a do utkání už nezasáhl. Ještě před druhou pauzou odešel do kabiny, odkud se už nevrátil a po zápase se mluvilo o zranění v horní části těla. V zápase, který Rangers nakonec prohráli 1:4, tak odehrál jen necelých osm minut a jednou střílel na bránu.

I když ze strany Hedmana nešlo o nic extrémního, je potřeba brát v potaz, že Chytil byl v souboji tím o deset centimetrů menším a skoro dvacet kilogramů lehčím aktérem.

„Musíme počkat a uvidíme. Ale snad by měl být v pořádku," věří kouč Rangers Gerard Gallant, že Chytil v klíčovém pátém souboji série (pátek 2:00 SELČ) povede v Madison Square Garden třetí lajnu s Kaapem Kakkem a Alexisem Lafreniérem.

„Když ti kluci skočí na led, znamená to pro Rangers příval energie. Jsou velcí a silní. Mají dovednosti a zároveň výborně bruslí," řekl pro Sport.cz Chytilův agent Jaroslav Balaštík.

„V této fázi sezony ale musí se zraněními počítat každý tým. Není to něco, nad čím bychom měli moc dumat," prohlásil obránce Jacob Trouba. Rangers totiž přišli také o dalšího centra Ryana Stromea.

Chytil je v play off třetím nejlepším střelcem Rangers, kteří usilují o svůj první postup do finále od roku 2014. Kroměřížský rodák dal ve vyřazovací části sedm branek. Víc jich mají na kontě jen elitní borci z první newyorské lajny Mika Zibanejad a Chris Kreider (po 10).

"Snad to není nic vážného. Filip dostal do hlavy, ale dnes se cítí dobře. Pokud bude vše v pořádku, měl by nastoupit," napsal Sport.cz Balaštík.

Reklama

Související témata: