Hlavní obsah

Nastartuje Chytil v Rangers? Je neskutečný, maká, je na perfektní cestě, chválí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastupuje ve třetí lajně, ale i tak se mu daří sbírat body. Český útočník Filip Chytil je v NHL vidět v barvách Rangers a bývalý hokejista Radek Duda pro něj má jen slova chvály. „Filip je neskutečný, maká na sobě, pořád je nespokojený," hlásí nadšeně hokejový skills kouč v pořadu Příklep na Sport.cz. Zdůrazňuje, že Chytil má v klubu z New Yorku pozici 9. „Je brán jako centr třetí lajny," oceňuje Duda, že i tak se útočník dokáže ve slavné lize prosadit.

Český útočník Filip Chytil a jeho pozice v Rangers. Příspěvek v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Chytilovi dochází v klubu smlouva, bere prý situaci tak, jaká je, s úsměvem, nestresuje se. „Kakoo a Lafreniére hrají v první, případně druhé lajně. Proti nim má Filip v ruce Černého Petra," všímá si Duda, že český útočník nebyl u Rangers v TOP six, i když jeho konkurenti nejsou tak bodoví, jak se čekalo. „Filip to má ohromně těžký, bodovat ve třetí lajně, když chodíš na přesilovky na posledních dvacet vteřin," dodává.

Duda věří, že se Chytilova situace změní a třeba se posune sestavou. Hlavní podmínkou prý je, aby zůstal útočník zdravý. „Měl otřes mozku," připomíná Duda. „Změnili jsme celou letní přípravu, jsem zvědavej, jak to nakonec vyhodnotíme, jestli to Filipovi sedělo, jestli to mělo efekt, jaký jsme čekali," tvrdí expert.

Boston si v tažení za pohárem pomáhá i neobvyklým trenérským tahem. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Zatím je na perfektní cestě, držím mu palce. Pro mě je to taky obrovská škola, pracovat s tímhle borcem. Přesvědčovat ho, hrát si s detaily, tak aby ho dělaly lepším, než je," dodává. Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep?

Reklama