Hlavní obsah

Naštěstí mám silné nohy. Voráček se rychle oklepal z hrůzostrašného zákroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z těch záběrů šel mráz po zádech nejen fanouškům Columbusu. Jejich klíčový útočník Jakub Voráček byl v zápase NHL s Minnesotou terčem zákroku, po kterém mu mohla skončit sezona. Chlapák z Kladna ale zákeřný útok na levé koleno přežil bez větších následků.

Foto: Russell Labounty, Reuters

Český útočník Jakub Voráček z Columbusu Blue Jackets střílí na branku New Jersey Devils.

Článek

"Je to asi překvapení, ae vypadá to jen na pár dnů. Jsem strašně rád, že dohraju sezonu. Ještě, že mám tak silné nohy," oddechl si Voráček, kterému se po celou kariéru vyhýbala větší zranění a nezměnilo se to ani v březnu 2022 v jeho 32 letech. Ačkoli faul Marcuse Foligna zaváněl pobytem v nemocnici.

Voráček ve středním pásmu změnil směr, ale útočník Minnesoty vystrčil nohu a nabral českého soupeře do kolena. Sudí tento zákrok zcela nepochopitelně netrestali a až disciplinárka udělila Folignovi aspoň pokutu ve výši 5 tisíc dolarů.

"O koleno jsem se bál hodně. Hokej hraju dlouho a vím, že se něco takového stane strašně rychle. Největší štěstí bylo, že jsem nadzvedl nohu. Kdybych na ní měl váhu, bylo by to hodně zlé," prohlásil Voráček, kterého Tomáš Plekanec označil za posledního kladenského mohykána v NHL ze staré školy.

I v této sezoně patří ryšavý útočník k elitním nahrávačům, se 40 asistencemi je v této statistice v top 25.

A pokud Blue Jackets ještě chtějí zabrat a pokusit se o malý zázrak, kterým by byl postup do play off, na než ztrácejí 13 bodů, pak budou Voráčka akutně potřebovat.

"Vypadalo to fakt zle, ale Jake je bojovník, jeho tělo se s tím popralo dobře," tvrdil kouč Columbusu Brad Larsen.

Voráčka tak nejspíš uvidíme v sestavě Blue Jackets už v noci na čtvrtek v Ottawě.

Reklama

Související témata: