Hlavní obsah

Nejdéle sloužící generální manažer v NHL Poile z Nashvillu po 41 letech skončí

Na konci sezony skončí u hokejistů Nashvillu David Poile, nejdéle sloužící generální manažer v historii NHL. Klub na oficiálním webu oznámil, že od července bude Predators z této pozice šéfovat bývalý trenér Barry Trotz.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Generální manažer Nashvillu David Poile na snímku z roku 2021.

Článek

Třiasedmdesátiletý Poile je generálním manažerem 41. sezonu za sebou. V roce 1997 se stal prvním generálním manažerem Nashvillu v jeho historii, rok předtím, než Predators vstoupili jako nový tým do NHL. Předtím Poile 15 let působil jako generální manažer Washingtonu (1982-1997).

"Jsem nesmírně pyšný na to, čeho organizace Predators během mého působení dosáhla - všechny ty výhry, postup do finále Stanley Cupu (2017) a zisk Prezidentovy trofeje (1998). Ale skoro stejně pyšný jsem na to, že jsem pomohl vytvořit ze 'Smashville' jeden z nejlepších hokejových trhů v NHL," uvedl Poile s prohlášení na klubovém webu.

Torontský rodák Poile se loni na podzim stal prvním generálním manažerem, jenž byl ve funkci ve 3000 zápasech a také jehož tým dosáhl na 1500 výher.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Barry Trotz ještě jako kouč New York Islanders.

Šedesátiletý Trotz bude působit jako generální manažer poprvé v kariéře. Pod Poileovým vedením byl v letech 1998-2014 trenérem Nashvillu, poté koučoval Washington, který dovedl v roce 2018 k triumfu ve Stanley Cupu, a do loňského roku vedl New York Islanders.

Reklama