Hlavní obsah

Nejdřív vztek, pak šok. NHL nabídla neuvěřitelný gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský útočník Rickard Rakell řídil dvěma góly výhru v prestižní bitvě o Pensylvánii, v níž Pittsburgh porazil v nedělním duelu NHL Philadelphii 4:2. Tučňáky, kteří nutně potřebují každý bod k udržení postupové šance na play off, nasměroval za vítězstvím nejspíš nejkurióznější trefou své kariéry.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Útočník Pittsburghu Rickard Rakell slaví se spoluhráči gól proti Philadelphii.

Článek

Běžela 12. minuta zápasu a Rakell dostal za ještě bezbrankového stavu po buly v útočném pásmu solidní pas na vrchol mezikruží. Rána bez přípravy mu ale vůbec nesedla a puk mířil vysoko nad do plexiskla. Odtud se po odrazu ale snesl na gólmana a krajana Samuela Erssona a následně se dokutálel do brány.

„Nejdřív jsem byl na sebe hrozně naštvaný, že jsem vystřelil dva metry nad. Když jsem viděl, že puk skončil v bráně, byl jsem v šoku. Nebudu samozřejmě nikomu nalhávat, že v tom byl úmysl. Ta střela na to byla až příliš špatná. Ale já i takový gól beru, klidně každý den," komentoval útočník Pittsburghu pobaveně svůj počin v rozhovoru pro švédský list Aftonbladet.

„Nevím, co na to mám říct. Jak můžete něco takového předvídat? Ale stane se, no," štval kuriózní inkasovaný gól Erssona.

O pár minut později se trefil Rakell znovu při přesilové hře po chytré přihrávce od Jevgenije Malkina. Po zápase byl vyhlášen první hvězdou. Pittsburgh tak i díky němu drží poslední postupovou příčku. Na konkurenty má však minimální náskok a Tučňáky tak nejspíš čeká tuhý boj o play off až do úplného konce základní části.

„Tohle bylo nejspíš jen naladění na drama, které nás čeká," uvědomoval si Rakell po svém velkém večeru.

Související témata: