Hlavní obsah

Nekonečnou sérii nájezdů v NHL ukončil gólem obránce

Los Angeles/Praha

Téměř nekonečná série nájezdů byla utnuta až v jedenáctém kole. Hráči si na střídačkách mohli oddychnout. Zápas NHL mezi Los Angeles a Arizonou měl napínavou koncovku. Nakonec Králové prohráli 2:3, když maratón přerušil Anthony DeAngelo. Ten ukončil nadvládu brankářů, kteří od druhé do desáté série byli stoprocentní.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Anthony DeAngelo (77) slaví se spoluhráči svůj vítězný nájezd v utkání s Los Angeles Kings. Rozhodla až jedenáctá série.

Článek

První série a dva proměněné nájezdy. Poté devatenáct pokusů, kdy vždy měli navrch gólmani. Neuspěl ani český útočník Radim Vrbata. Vysvobození obstaral až DeAngelo v jedenácté sérii.

„Vyrovnaný a zábavný zápas, na konci jsme dali šťastnou branku," okomentoval souboj pro nhl.com kouč Arizony Dave Tippett, který měl na mysli vyrovnání v 60. minutě a následně také úspěšné a dlouhé nájezdy.

„Dneska to byla pro nás obrovská výhra. Takhle zápasy vypadají, to je to, co je dělá napínavé," přidal se Max Domi, který vyrovnal 45 sekund před koncem třetí dvacetiminutovky.

Puk si vzal v nájezdech i Trevor Lewis, ten ale svůj pokus nezvládl. Možná únava, možná nervozita, ale puk mu spíše překážel. Poslední slovo si vzal po něm DeAngelo.

„Někdo musel vyhrát. Věděl jsem, co udělám, díval jsem se na nájezdy předtím. Chtěl jsem jít zleva doprava, zabralo to," řekl o svém pokusu jedenadvacetiletý americký obránce, který ukončil nejdelší sérii nájezdů v historii Los Angeles. Přechozí rekordní byla z roku 2010. Králové došli až do desáté série 11. února s Edmontonem.

Reklama

Související témata: